Kläder, arbetsmiljö och frustrerad mamma

Jag vaknade till, började tänka, blir mer och mer frustrerad, och nu kan jag inte sova. Suck. 

När killarna fick byta förskola nu efter jul önskade P och jag så innerligt att vi hade gjort rätt val och att allting skulle bli bra. Jag är rädd att vi har gjort fel, för det känns inte alls bra i magen. Det är små saker, som vi egentligen inte kan sätta fingret på, som gör att det inte alls känns bra, samtidigt som vi bara har gått en månad på nya förskolan och mycket kanske kommer att kännas bättre sedan. Men oavsett, vi har inte fått den bästa starten. Tyvärr. 

Idag när P hämtade hem Noel på förskolan, och när jag kom hem efter min långa arbetsdag, hade Noel sin body på sig som han har haft idag - men oknäppt och hängande över byxorna (istället för knäppt och nedstoppad i byxorna som den ska vara). Han har gått så hela dagen på förskolan då han hade spår av dagens lunch på hela bodyn ända ner till knapparna. Varför klär man inte på barnen de kläder de har??? Varför bara lämnar man bodyn hängande sådär??? Jag vill att Noel ska ha body på sig av främst två anledningar; för det första har vi två kalla månader framför oss och med en body på kan Noel inte frysa/bli kall om magen och ryggen då han inte hela tiden kan gå och dra upp sin tröja som han annars gör, och för det andra kan han heller ej med body på dra av sig byxorna och därefter försöka dra av blöjan som han också gärna gör. Därför body. 

Nu är jag en sådan där jättejobbig mamma som fröknarna suckar över, jag vet precis hur jobbig jag är, men jag tycker att det handlar om att som personal kunna vara flexibel och tillgodo se barnens (i det här fallet mammans) olika behov. Jag gör det på mitt jobb. Och, gör man det utan att göra en grej av det så blir det heller inget problem. Jag vet nämligen att personalen på nya förskolan inte vill att barnen ska ha bodys då det tar tid och kraft för dem när de ska byta blöja. Barnen får heller ej ha Up&Go-blöjor då personalen vill kunna byta blöja när barnen står upp och slippa ta av byxorna. Ok. Då vet jag, jag hör vad de säger. (El, de har egentligen inte informerat oss om det utan det var P som snubblade över en gammal artikel i lokaltidningen och läste det där.) Men, jag håller inte med. När försvann föräldrarnas rätt att klä sina barn i vilka kläder de vill? När började förskolan styra klädvalet? Valet av blöja? Om det bara är jag av småbarnsföräldrarna som inte håller med är det bara ett barn, en mamma, som personalen behöver ta hänsyn till och knäppa en body på i några månader till. Är det verkligen så jobbigt? Om det är det, då måste det tas upp som en arbetsmiljöfråga på förskolan och sedan måste beslut tas utifrån det. Den informationen, att barnen inte får ha vilka kläder de vill, eller blöjor för den delen, är i sådana fall något som förskolan behöver informera om gärna redan när man funderar på att välja förskola. På förra förskolan var detta aldrig något problem och både Elias och Simon hade både bodys, samt Up&Go-blöjor då de inte tyckte om de andra efter ett tag. 

Att sedan Elias, som inte har haft vila efter lunchen på två år på förskolan, nu åter måste vila med de andra barnen som är yngre (han är enda -09an) är också jättekonstigt. Han är fem år. Sex år nästa helg! Jag har frågat Elias om han inte istället kan hjälpa till att duka av borden eller göra något annat, och han har i sin tur frågat fröknarna (som då säkert tycker att jag är en jobbig mamma som kommer med sådana frågor/krav), men de har sagt att det är vila som gäller. Vad hände med läroplanen, att utgå från barnens behov och förkunskaper, och låta barnen utvecklas från sin nivå??? Det måste gå att lösa. Personalen måste kunna vara lite mer flexibla nu när de har fått en -09a på avdelningen. Om inte personalen på vår avdelning får till det och kan anpassa för Elias hoppas jag att Elias får gå över till intilliggande avdelning och vara med på uppevilan med de barnen. 

Så, här ligger jag och är frustrerad och kan inte sova. Hur ska jag ta upp detta med personalen? Det känns nästan enklare att gå och prata med rektorn då jag inte har någon koppling till henne och därmed inte behöver komma på kant mer än nödvändigt med killarnas fröknar. Och, om jag pratar med dem, kommer det gå ut över Elias, Simon och Noel då på något sätt? Det vill jag inte alls och jag hoppas att fröknarna är så pass professionella så att de kan vara bra med killarna oavsett vad de tycker om deras jobbiga mamma.  

Nej, nu har jag fått skriva av mig, nu måste jag försöka sova. Hoppas att frustrationen lägger sig, och huvudvärken. Imorgon klär vi på Noel en body igen. Jag har förstått budskapet. Förstår de mitt tro? 

Nighty-Night! 



Kommentarer
Postat av: Susanne

Hoppas det löser sig och att ni ska känna et nöjda. Fråga hur dom vill ha det och säg hur nu känner. Det kan lätt bli missförstånd om man inte pratar med varandra och att små grejer kan bli större än vad dom är.

2015-02-05 @ 17:29:00
Postat av: Johanna

Prata med dem, de kanske har missat att informera er om hur de vill ha och varför eftersom ni började mitt i terminen?

På vårt dagis har jag sett lappar om just det där, att bebisarna ska ha t-shirt och inte upngo-blöja. Det är så just nu för över halva dagis består av blöjbarn, de har helt enkelt inte tid.. Har extra resurs bara för alla bebisar. Dessutom la de till att om de måste göra HLR så är t-shirt och byxor bättre.
Däremot låter det rätt dåligt att de tvingar Elias att sova? Irma har vila men de läser bok eller lyssnar på cd med de som inte sover.

2015-02-05 @ 20:44:18

Kommentera inl‰gget h‰r:

Namn:
Kom ihÂg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


En gratisdesign av:

jennyjanssons.com

Bilder i headern frÂn weheartit.com


RSS 2.0
Ladda ner en gratis bloggdesign p www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!