Skidskola i Lindvallen 2015

När vi i söndags kom hit upp till Sälen, hade varken Elias eller Simon stått på några slalomskidor tidigare. Då de fick en 5dagars-slalomkurs i julklapp av mummu och ukki denna julen, var det bara att hyra utrustning och bege sig ut i backen i söndags - och det var lätt förväntansfyllda och spända killar som ställde sig på skidorna där i backen utan att veta vad de skulle göra. Sötnötterna var jätteduktiga där de kämpade med att finna balansen och lära sig glida ner. 



I måndags var det äntligen dags för skidskola och då Elias och Simon är nybörjare fick de börja i gruppen Snögubbarna. 75minuters skidskola/dag i fem dagar är det som gäller och både Elias och Simon kämpar jättebra. Jag är så stolt över Simon som nu börjar få koll på knappliften och på att ploga ner och svänga när han åker. Elias har gjort jätteframsteg och fick idag byta grupp till Snöstjärnorna och åka i de större backarna, vilket han har fullkomligt älskar. (Speciellt då han nu får åka med kusin O hela tiden.) 

Kort tagna de senaste dagarna:   




foton tagna med min samt Ps iPhone 


Det ska bli spännande att se om killarna kommer att fasta för det här med slalom. I bilen på väg tillbaka till stugan efter skidskolan idag frågade Elias om det finns backar nära oss hemma så att vi kan åka fler gånger i vinter, och det är så härligt att höra hur ivrig han är när det gäller att åka. Men, framför allt är det mysigt att åka slalom med honom ner för backarna. Ett helt nytt steg i föräldrarollen, och jag älskar det!      :)

Nighty-Night!


RSS 2.0
Ladda ner en gratis bloggdesign p www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!