Utvecklingssamtal på förskolan idag

Det har varit en intensiv dag idag. Efter jobb och förskola åkte vi hem en sväng, åt middag och åkte sedan iväg igen då det var dags för utvecklingssamtal på förskolan. Medan Elias och Simon lekte tillsammans med farmor ute på förskolans gård satt P och jag och pratade med en av fröknarna och vi kan konstatera att det är två duktiga småkillar vi har. Tycker vi såklart.     ;)  
 
Det var Simons allra första utvecklingssamtal idag och han håller just nu på att lära sig allt möjligt och det för fullt på förskolan. Vid matbordet är han redo när det är dags att ramsa och tycker att det är kul, även om han sedan inte äter så mycket av maten. Simon är väldigt väldigt envis (tyvärr?) och att försöka övertala honom att äta mer, eller smaka mat, fungerar inte alls och då får han vara. Han vet vad han vill. När det är dags att byta blöja springer han iväg till skötbordet för att själv få klättra upp för stegen då han tycker att klättra är jättekul och då måste fröknarna vara med direkt så att en kan passa honom så att han inte ramlar ner, och skulle det hända något bland de andra barnen så att fröken inte hinner, ja då klättrar Simon ändå glatt upp på skötbordet (om grinden dit in är öppen) och sitter sedan där och väntar på att bli bytt på. Han älskar verkligen allt som har med klättra att göra. Simon har även börjat visa intresse för att klä på sig själv och detta får han testa på då det finns tid på förskolan. (Här hemma kan han försöka få på sig en tröja eller byxor hur länge som helst, och är det helg är det lugnt och då får han hållas, men vardagsmorgnar har vi tyvärr inte tid för det och det brukar sluta med en Simon som är väldigt arg och ledsen.) Sedan älskar Simon utelek på förskolan och upptäcker mer och mer på gården, och ger sig mer och mer ut på egen hand och upptäcker, vilket är jättebra. Allt som allt är det en väldigt nöjd och glad Simon på förskolan, och då är vi nöjda och glada. Han har fått en jättebra start.    
 
Elias utvecklas för fullt han också och både P och jag är tacksamma för att han får vara med på saker som de äldra barnen gör som utvecklar honom. Elias älskar gymnastiken på måndagar och han gör alltid sitt bästa och hänger på. Han är med på drama på torsdagar och älskar det också, även om han ibland hänger på de äldre barnen som han ser upp till och gör tvärt emot vad fröken säger. Han älskar att pyssla, att leka ute, han leker med sina kompisar på förskolan, han leker själv ibland, samt hjälper glatt sina fröknar ibland när de behöver hjälp med något litet. Just nu är han i ett mellanläge när det gäller vila efter lunchen och då han de dagar när han inte har vilat är så toktrött här hemma på eftermiddagarna och vill somna vid fem-tiden, så tycker jag att han i alla fall ska försöka vila än så länge. Men, samtidigt missar han då (vilket vi fick veta idag) lek med siffror och tal som de äldre barnen ägnar sig åt och det hade jag så klart gärna sett att han får vara med på då han tycker att det är kul och snappar upp väldigt mycket på det området just nu. Å andra sidan, då han har två år kvar på förskolan kommer han att hinna med den biten också så det är ingen panik, och vi håller kvar det här med vila efter lunch just nu då det behövs. Slutligen är Elias en omtyckt kompis, även om han också hittar på hyss ibland. Det som är så bra med honom är att man verkligen kan prata med honom om hur man ska vara en snäll kompis, förklara hur andra reagerar om man gör någonting som inte är snällt, och jag hoppas att denna biten håller i sig. Att han förstår och strävar efter att vara snäll. Vi har en väldigt nöjd och glad Elias på förskolan, och då är vi åter nöjda och glada. 
 
P och jag är verkligen nöjda med Elias och Simons fröknar och tycker att de är toppen. Nu hoppas vi att allt fortsätter vara så bra som det är resterande del av denna vår. Snart är det sommarlov.     ;)
 
Bye! 
 

Kommentarer

Kommentera inl‰gget h‰r:

Namn:
Kom ihÂg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


En gratisdesign av:

jennyjanssons.com

Bilder i headern frÂn weheartit.com


RSS 2.0
Ladda ner en gratis bloggdesign p www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!