Magsjuka.

Söndagmorgon och vi är trötta, gubbsingen och jag. Vi har varit bortskämda med Elias som tillsammans med oss sovit till halv åtta-åtta, eller i vissa fall till nio. Så är det inte alls längre. Simon har nämligen valt att ha två längre vakna perioder under ett dygn, och dessa infaller ungefär mellan klockan 6 och 9, alltså morgon och kväll. Om han råkar vakna redan klockan fyra-fem så är han vaken från och med det och vill inte alls sova. Eller, så somnar han till i famnen och vaknar direkt när man försöker lägga ner honom i sängen. Jag har till och med försökt prata allvar med killen, men han lyssnar inte.

Trots enorm trötthet har moderskänslorna infunnit sig och idag ska vi bara vara hemma. I fredags mådde Elias lite dåligt på morgonen och kväljdes, men sedan märkte vi ingenting mer under dagen förrän på vid middagen då det all middag kom upp. Under gårdagen var allting bra igen, förutom att han inte har velat äta nästan någonting alls dessa dagar. Imorse bröt magsjukan ut, om det nu är magsjuka, och just nu tvättar jag våra sängkläder som stod i skottlinjen när det hände. Stackars lille kille så trött och matt han har varit under morgonen. Det blir med andra ord att bara pyssla om Elias idag, även om han i skrivandets stund har lite mer kraft.

Hoppas bara nu att varken gubbsingen eller jag åker på magsjuka här hemma. Eller Simon för den delen. Inte alls kul att ha det. Jag undrar jag hur jag skulle orka med magsjuka och ha hand om Simon. Kan man amma när man har magsjuka? Eller, smittas bebisen? Och hur är det, är det bara Elias som ska vara i karantän eller ska vi hålla oss hemma allihopa? Jag som verkligen har sett fram emot att spendera imorgon eftermiddag tillsammans med arbetslaget hos bästa Maritta. Hoppas hoppas att vi andra inte blir sjuka!!!!

Bye Bye!

Kommentarer
Postat av: Johanna

Jag tror inte att du behöver vara orolig för Simon, dom små har så mycket skydd kvar från magen fortfarande och det smittar inte via modersmjölken så amma kan du göra, men om han skulle bli smittad så bör du nog ringa BVC. Vi åkte på en rejäl vinterkräksjuka när Irma var tre veckor, jag ammade inte, som tur var.. det hade jag aldrig pallat, inte den första natten i alla fall. Pappa fick komma och sova med Dante och Irma den natten för jag och Rickard sprang skytteltrafik till toan, Dante var redan frisk och mamma låg hemma och kräktes :) Irma (och pappa!) klarade sig helt!



Hoppas att ni håller er friska! kram

2011-06-12 @ 13:11:04
URL: http://busenochgrodan.blogspot.com

Kommentera inl‰gget h‰r:

Namn:
Kom ihÂg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


En gratisdesign av:

jennyjanssons.com

Bilder i headern frÂn weheartit.com


RSS 2.0
Ladda ner en gratis bloggdesign p www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!