En tur med Ångtåg Jädraås-Tallås

Idag har vi tagit oss en tur med vänner och åkt ett gammalt ångtåg. Så kul! Och, så coolt det är att de har bevarat ett gammalt ångtåg, en gammal biljettlucka med tillhörande små finesser, gamla tågbiljetter i hård kartong som konduktören klippte hål i ombord, och allting annat gammalt för att ge den där äkta känslan av hur det var att åka tåg för hundra år sedan. Under vår tur till Tallås satt vi på träbänkar i en enkel vagn, och även om det inte är så bekvämt så är det ändå coolt att få upplevelsen. På hemresan bytte vi vagn och satt på något bättre säten som hade renoverats under 1920-talet för att SJ hade tappat resenärer och behövde locka nya resenärer till sina tåg och vagnar. Dessutom fick vi se hur de tog loss och flyttade själva loket från ena sidan tåget till den andra när vi kom fram till ändstationen.          :) 

 

Om man tittar på tågbiljetten, den näst sista bilden i bildregnet nedan, ser man dagens datum men de har bevarat ett gammalt årtal som minne, 13.8.1917. Ett bildregn från vår tur: 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
foton tagna med min iPhone 
 
 
 
Får man chansen ska man absolut testa på att åka gammalt ångtåg - bara för att det är en cool upplevelse. Tips på saker man kan göra!  
 
Hoppas ni har haft en skön söndag. 
Bye! 
 

Kommentarer

Kommentera inl‰gget h‰r:

Namn:
Kom ihÂg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


En gratisdesign av:

jennyjanssons.com

Bilder i headern frÂn weheartit.com


RSS 2.0
Ladda ner en gratis bloggdesign p www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!