Lördag redan...

Veckorna går alldeles för fort. Jag vet att jag säger det med jämna mellanrum, men ibland känns det verkligen bara som att det är måndag och sedan plötsligt fredag. 

 

Trots att vi, P, Noel, Simon och jag, vaknade klockan 07 imorse var vi otroligt pigga (vilket kanske inte var konstigt då P och jag somnade straxt efter kl.19 igår kväll.) Simon, sötnöten, tog när han hade vaknat på sig sin Onepiece och satte sig vid nya skrivbordet i lekrummet en stund och räknade matte i skenet av lilla lampan. Mysigt att se honom sitta där i tystnaden och räkna, medan storebror sov vidare i sitt krypin intill. Dessutom berättade Simon igår kväll att de hade jobbat med udda och jämna tal på skolan, och han verkar ha koll på det. Det är så kul att se honom knäcka det här med matte allt mer. 

 
 
 
 
 
 
Annars har vi en Dona på-helg här hemma igen. P är ute och donar på med sitt projekt, och nu är isoleringen klar. Elias har sedan imorse varit ute med bästa kompisen G, och Simon har varit iväg på kalas hos sin kompis A (Gs lillebror). Är så kul att även Simon nu får gå på kalas hos kompisar, tidigare har det bara varit Elias som har gjort det då Simon har varit lite för liten. 
 
Dagens kalasfina kille: 
 
 
foton tagna med min iPhone 
 
 
 
Nu ska här röjas undan sommarkläder och sommarskor, som shorts och foppa-tofflor, då jag inte tror att det blir någon mer värme framöver. Måste också se vad vi har för höstskor och gummistövlar uppe på vinden som kan tas ner till killarna.  
 
Hoppas att ni har en skön lördag! 
Bye for now! 
 

Söndag, parkour och cafeteria-tjänst

Igår eftermiddag kom mina kära föräldrar upp till oss så att P och jag kunde åka iväg på 40+40årsfesten och de kunde vara hemma med killarna. Att de var här innebar imorse att P och jag fick en lyxig efterlängtad sovmorgon ända fram till efter klockan 11. Så underbart skönt. Tack snälla snälla mamma och pappa för det!!! Jag vet inte när vi låg och sov ostört så länge senast. 

 

Idag började Parkouren för Elias igen och gissa om det var en nöjd kille som åkte iväg då även bästa kompisarna N och G har börjat i gruppen. Nu hade Elias fortsatt på parkour även om inte N och G hade börjat då han älskar det, men nu blev det roligare på ett annat sätt. Idag blev det repetition av gamla övningar, däribland hoppa/glida över den orangea saken nedan och avsluta med en kullerbytta. Är så kul att han vågar testa nytt, Elias. (Ledaren i rosa tröja är förövrigt otroligt duktig och imponerar varje gång då han visar övningarna hur de ska gå till. Hoppas han fortsätter länge med gruppen så att killarna inspireras och lär sig, de också.) 

 

 
 
 
 
Efter parkouren hann vi hem och fylla på med vatten och kaffe innan det var dags att åka iväg till IP då fotbollslaget P08/09 hade cafeterian idag. Elias var bollkalle medan jag stod inne och serverade kaffe- och fikasugna åskådare. Skönt att kunna bocka av cafeteriatjänsten då jag har tackat nej tidigare gånger under våren och sommaren då det har krockat med andra saker som vi har hittat på. Så, nu check på den också. 
 
 
foton tagna med min iPhone 
 
 
 
Nu snart är det dags att ta kvällen. För första gången på fyra dagar har jag inte ont i huvudet, vilket är så skönt. Dock är jag trött, så tvätten som borde vikas och strykas kan nog få vänta en dag till..... 
 
Hoppas ni har haft en skön söndag! 
Bye! 
 

Häng på lekland idag

Idag har vi hängt på Andys lekland i Gävle en stund. Både Simon och Noel har tjatat om att åka till ett lekland i flera veckor, och då Elias skulle på kompisen Ts kalas på Andys passade vi på att hänga med. Tre mycket nöjda och svettiga killar har röjt runt och vi kan bocka av lekland nu.         :) 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 foton tagna med min iPhone 
 
 
 
Till Simon och Noels lycka fick Elias med sig en godispåse och chokladpengar hem som han bjöd ur. 
 
Nu väntar vi på att mummu och ukki ska komma och hänga med killarna ikväll. Tanken är att P och jag ska på 40+40årsfest. Så typiskt att P är trött och jag har åkt på en förkylning och går på Alvedon och Ipren idag. Hoppas vi orkar med en stund i alla fall. 
 
Hoppas ni har en bra lördag! 
Bye for now! 
 

Min egna fina bil-vårdare

 

 
 
 
Då Elias har fått ett eget jobb ville så klart Simon också få ett jobb idag. Jag är urusel på att ta hand om min bil, så vad passar då bättre än att låta Simon få jobbet!?! Med stor noggrannhet har Simon idag slängt alla sopor, gamla kvitton etc som jag har i min bil, torkat panelen, burit undan samlingen med pärlplattor som har samlats, samt tvättat rent mattorna i bilen. Så duktig har han varit! Min egna fina bilvårdare! 
 
 
foton tagna med min iPhone 
 
 
 
Efter att jag dessutom ikväll dammsög bilen inuti är den nästan som ny. Så skönt. Sedan har jag även vänt på Noels barnstol. Liten kille är inte så liten längre och får från och med nu åka framåtvänd. (Nu har han visserligen gjort det sedan sommaren började men då suttit i Simons stol, och Simon i Elias stol. Men nu så, nu är Noels egna stol framåtvänd också.) Check på den. 
 
Nu dags att ta kvällen. Ny vecka väntar imorgon. 
Nighy-Night! 
 

Första egna jobbet!

Förra året slängde jag jultidningarna när jag hittade dem i brevlådan och tänkte att det ändå inte var något för Elias. I år hann Elias hitta tidningarna själv, och dessutom hade han fått veta att bästa kompisarna G och N ska sälja jultidningar, så i år ska också Elias sälja. Första egna jobbet. Stort! Vi har övat här hemma, vi har gått igenom hur kundlistan ska fyllas i, och nu har han (förutom här hemma) sålt diverse till grannarna K och E. Nöjd kille!          :) 

 
 
foton tagna med min iPhone 
 
 
 
OBS! Mummu och ukki, och farmor, om ni läser detta så köp inte jultidningar av grannbarnen i år. (Om ni inte absolut vill.) Handla av Elias istället.          ;) 
 
Bye for now! 
 

Skor - check!

Då killarnas, och då framför allt Elias, fötter växer så det knakar behövde vi idag åka in till stan för att shoppa skor. Dels har alla tre lyckats slita ut sina tennisskor som vi köpte inför sommaren så de behövde alla nya vardagsskor, men sedan behöver Simon och Elias inomhusskor till idrotten på skolan, och Simon även inomhus-foppatofflor att ha i skolan och på fritids. Noel, sötnöten, ville ha blink-skor, så det fick bli ett par sådana från StadiumOutlet.  

 

Dagens inköp: 

 
 
 
 
 
 
foton tagna med min iPhone 
 
 
 
Nu väntar ett glas rosé medan killarna studsar runt i studsmattan för att göra av med sockerkicken som kickade in efter lördagsgodiset. 
 
Hoppas att ni har haft en bra lördag! 
Nighty-Night! 
 

Fredagsmys

En vecka har gått jättefort och det är redan fredag. Noel har däckat i soffan (men han hann med chipsmys och byta om till pyjamas i alla fall), Elias tittar på Fångarna på Fortet, och Simon och jag myser. Att veta att vi imorgon kan sova hur länge vi vill - underbart! 

 
foto taget med min iPhone 
 
 
Ett mörkt kort ovan, jag vet. Men jag tycker det är underbart att se Simon så ärligt härligt glad. Sötnöten.
 
Ha en skön fredagkväll!
Bye!
 

RSS 2.0
Ladda ner en gratis bloggdesign p www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!