Frisk luft!

Vi har varit inne sedan i fredags, Noel, Simon och jag. Visserligen tog jag en snabbtur till ICA Maxi i söndags, men annars har vi varit hemma och oj så det tar på krafterna. Så, för att inte vi ska säcka ihop totalt här hemma tog vi i förmiddags en promenad ute (48timmar i karantän - check!) vilket var underbart skönt. Både Simon och Noel ville egentligen ta dubbelvagnen, men då jag inte har koll på status på den och även ville att de skulle få röra på sig så tog vi en promenad. Mycket nöjda killar som fick leka av sig i en smutsig snöhög, nöjd mamma som fick svänga in på vårdcentralen för att få hjälp med ett inflammerat nagelband, och mycket nöjda killar som fick köpå med kyckling-nudlar till lunch. Alla nöjda och glada.        :)

 
 
 
 
foton tagna med min iPhone 
 
 
 
Nu väntar en eftermiddag med soffhäng till Sune på bilsemester, och sedan bara vara. 
Ha en bra tisdag! 
Bye! 
 

En kräkig historia......

Vinterkräksjukan, fy så jag avskyr dig.... 
(För er som inte alls vill läsa är det helt ok att hoppa över detta inlägg.) 
 
Då Noel var ok igår, inte sitt vanliga jag, men ok och åt ungefär som han brukar, så hoppades vi på att han var på bättringsväg. Inatt vaknade han av att han behövde kissa, och där i samma veva sade han att han mådde illa igen. Älskade stackars sötnöten. Vi satt en liten stund på toaletten med kräkhinken i famnen, sedan ville han gå och lägga sig i sin säng då han var så trött, så jag plockade undan matta och saccosäck i hans kryp in och ställde in kräkhinken bredvid sängen. Det är aldrig en höjdare att börja ha koll på magsjuka/vinterkräksjuka mitt i natten. Hursom, jag satt och höll koll på Noel en stund medan han sov, men blev sedan själv så trött och gick och lade mig. Jag brukar vakna till så snart någon gnyr i sömnen, så jag tänkte att jag kommer att hinna hjälpa honom något om han blir dålig inatt. Efter två timmar vaknade jag av att Noel kräktes. Duktiga duktiga Noel. Där satt han på sin sängkant med hinken i famnen och kräktes i den! Älskade sötnöt. 
 
Nu har Noel inte kräkts något mer och även fått behålla vatten och gröt som han har fått i sig. Jag hoppas han är klar med sitt nu. (Just nu ligger han och sover.) Istället är det nu Simons tur. Simon kräktes för en timma sedan och vi räknar med en kräk-dag idag, sedan kommer han nog vila imorgon, för att ta sin andra omgång på tidag. Stackarn. 
 
foto taget med min iPhone 
 
 
 
Nu försöker jag komma på bästa lösningen inför veckan. Det är gånger som dessa det är extra tungt att ha fem killar hemma. Ska vi få slut på detta elände så måste alla killar hålla sig hemma från skolan tills vinterkräksjukan hos oss är över. Det skulle jag önska att andra familjer gjorde för sin omgivning. Jag tror att det är vinterkräksjukan då den återkommer. Förra året var det samma sak, bara det att då återkom den efter fem dagar ungefär. (Med 'vanlig' magsjuka, skolplikt och den sjuke isolerad, då resonerar jag lite lite annorlunda - men inte med vinterkräksjukan som är så smittsam.) Helst hade jag sett att de friska killarna nästa vecka kunde få hänga på lekparken eller i skogen och leka fram tills lunch, och sedan göra samma sak efter lunch i några timmar varje dag nästa vecka. Så länge killarna inte är inomhus, inte är nära sjuklingarna, så har vi en liten minimal chans att lyckas bryta smittspridningen. Dessutom behöver killarna aktiveras, annars klättrar de på väggarna om de bara ska vara hemma en hel vecka utan att kunna göra något. Frågan är bara vem som vill hoppa in och ha killkoll? Det är inte många som gärna närmar sig en familj som har vinterkräksjukan i huset.... Som sagt, jag ska fortsätta klura på den nöten.... 
 
Så, vi fortsätter hålla oss i karantän här. Det blir inte roligare än så, tyvärr. Just nu sover som sagt var Noel, och Simon tittar på TV. Elias, som hittills har lyckats hålla sig ifrån sina småbröder, är med sin pappa en sväng till jobbet. Jag, ja jag passar på att skriva av mig och ska återgå till soffan där jag annars sitter mellan Simon och Noel. Det är så vår dag kommer att se ut. 
 
Hoppas att ni håller er friska och slipper detta elände! Detta är ingenting jag önskar någon! 
Bye! 
 
 
 

Sjukstuga

I nästan fem veckor har vi klarat oss, men idag var det dock dags igen och nu sitter vi i karantän. Noel mådde inte alls bra imorse, trots att han åt frukost och var med vid frukostbordet. Då han var trött, frågade efter kräkshinken och inte alls var sitt glada spralliga jag, stannade vi hemma och efter en timma satte magsjukan igång. Nu verkar det som en mild variant, och jag hoppas hoppas att han piggnar till och mår bra till eftermiddagen. Och, att vi andra klarar oss. 

 
foto taget med min iPhone 
 
 
Så, sjukstuga här hos oss. Hoppas att helgen blir bra ändå och att vi andra i familjen som sagt får hålla oss friska.
Ha en bra fredag! 
Bye! 
 

Tjugondag Knut

Nu var det redan i fredags, fredagen den 13januari, som det var Tjugondag Knut. men igår hann vi också städa undan julen och Simon var den som hjälpte till mest. Även om jag tycker om julen känns det ganska skönt att ha städat undan alla små tomtenissar så att man kan vänta in våren nu. Dessutom hade vår fina gran gjort sitt och var alldeles trött, så det kändes bra att få kasta ut den. 

 

foto taget med min iPhone 
 
 
 
Annars är det en helg på hemmaplan vi har denna helg, vllket är ganska skönt så att man kan pausa nu när vardagen har dragit igång. P tog med några killar till jobbet en sväng igår, och sedan lekte killarna ute medan det var ljust. Idag väntar kompislek och fortsatt hemmahäng. 
 
Hoppas ni får en bra söndag! 
Bye! 
 

Lördag...

 
Foto taget med min iPhone
 
 
Det är lördag och ute skiner solen. Så skönt! (Även om det fortfarande är rackarns kallt.) Halsont och ont i örat hänger fortfarande med smått, men jag känner att jag måste orka göra något ute idag då både Simon och Noel smått börjar bli uttråkade och klättrar på väggarna. (Framför allt på kvällarna är det ett jätteliv här.) Nyss nämnde Noel att han vill till en stooor lekpark och leka, så vi får se om det blir det eller om killarna äntligen ska få prova sina nya skridskor. Nu väntar dock lunch, och jag tror att framför allt Elias är hungrig då han fortfarande inte har hunnit äta frukost då han började bygga tekniklego med sin pappa och fastnade där.       ;)
 
Ha en skön lördag!
Bye!  
 

Snö i massor!

 
 
 
 
Det är redan torsdag och jullovet är snart slut. Lite tråkigt är att min förkyldning tog ny fart natten till igår med ont i hals, öra samt matthet. Igår var jag mest utslagen och jag är glad att det var snöstorm ute så att killarna tyckte det var ok att ligga i soffan och se på film så att jag kunde sova under tiden. Nu har jag varit förkyld sedan julafton och det känns tråkigt att inte orka vara ute och leka i snön med killarna, nu när det äntligen har snöat. Men, så länge killarna är nöjda med att röja runt och leka på altanen/gården en stund så att de får frisk luft, så är jag nöjd. Sötnötter.     :) 
 
 
foton tagna med min iPhone 
 
 
Nu dags för lunch. 
Ha en bra torsdag! 
Bye for now! 
 

Hotell Södra Berget

För att unna oss lite extra detta jullov, och för att slippa åka hela vägen hem i ett svep, bokade vi igår eftermiddag in oss på Hotell Södra Berget i Sundsvall. När man kikar på bilderna på hemsidan ser det verkligen jättefint ut, och det var det! Bara att få stiga in i hotellobbyn kändes lyxigt. Både P och jag observerade flera snygga inredningsdetaljer som fanns, vilket gav en känsla av att det var fräsht. Då vi är fem stycken i familjen var det sviten som gällde för oss, och att få ha ett vardagsrum, härlig utsikt över Sundsvall, fint badrum, egen bastu och ett eget litet sovrum för mig och P medan killarna sov i vardagsrummet - var hur lyxigt som helst! Detta hotell kommer vi definitivt att återvända till, det är hela familjen överens om. Och, vi ska bo på rum 387 har Elias bestämt.     :) 
 
Efter en god frukost idag, åter med fin utsikt, bestämde vi oss för att bara hänga på hotellet och se vad som fanns att hitta på. (Annars hade vi åkt till Himlabadet, men det får vi göra en annan gång.) Längst ner på bottenvåningen finns Spel- och lekrummet som vi hittade och där passade killarna på att leka, spela pingis, spela biljard, och efteråt väntade bowling. Jag måste säga att killarna var jätteduktiga som förstod hur de skulle göra och kämpade väl. Jag, ja jag tyckte det var jättekul och måste absolut komma iväg och bowla snart igen. Vi avslutade vår vistelse med att hänga vid spelhallen, men hann bara med en bråkdel av det som fanns att göra där. 
 
Ett bildregn från vår vistelse: 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 bilder tagna med min iPhone 
 
 
 
Jag är ledsen för oskarpa bilder. Måste ta min kamera i bruk igen.... 
 
Hursom, om ni någon gång ska bo/övernatta i Sundsvall och vill unna er boende på fint hotell så rekommenderar vi verkligen Hotell Södra Berget! Vi hoppar nog Birka-kryssningar framöver och återvänder nog till Sundsvall, framför allt eftersom det var så lugnt och skönt samtidigt som det fanns så mycket att hitta på att göra. SPA-avdelningen måste vi någon gång prova på. Samt Laserhallen. Samt Prison Island. Och, kanske rodeotjuren.....  Japp, vi kommer att återvända.     ;) 
 
Nighty Night! 
 

Vi eldar lite...

Vi har inte riktigt bestämt oss för vad vi ska göra idag, denna första måndag detta år. Så, vi börjar med att elda lite ute. Rishögarna ska ändå bort och varför inte elda nu när det är enklare att hålla koll på att inte elden sprids? Efter att ha tänt första brasan tände vi den andra också. Lika bra.       :) 

 
 
 
kort tagna med med min iPhone 
 
 
Ha en bra måndag! 
Bye! 
 

1januari 2017

Idag har vi verkligen haft en slappardag här uppe i stugan, till och med så att Noel, P och jag somnade till en stund på eftermiddagen. Så skönt. Annars har jag mest ägnat tid åt att diska undan efter gårdagen, och utan rinnande vatten blir det en procedur. (Sugslangen till pumpen har frusit, så vi har fått hämta vatten sedan vi kom hit. Dessutom fick vi en liten översvämning när vi försökte spola vatten i köket, så längs köksgolvet rann en mindre flod. Och, så ska vi inte glömma de femtioelva gångerna strömmen gick igår kväll då vi hade för många ugnar och plattor igång samtidigt när vi försökte laga nyårsmiddagen. Men, skam den som ger sig! Man kan vara här uppe på vintern också!)        ;) 
 
Nu väntar middag hos Ps kusin B och familj. Ska faktiskt bli skönt att slippa disk och allt pysslande med vatten. Och, skönt att gå på en riktig toalett. Utedass fungerar också mitt i vintern, men det är allt bra mörkt (även om P har dragit julbelysning ända fram så att vi hittar). 
 
Mycket nöjda killar idag ändå när de fick åka fyrhjuling med sin pappa!  
 
bild via Instragram - iamisvarld
 
 
Hoppas ni har en bra 1januari 2017! 
Bye! 
 

RSS 2.0
Ladda ner en gratis bloggdesign p www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!