Träffat förskoleklassen för första gången

I flera dagar har Elias sett fram emot denna tisdag, och desto närmare dagen har kommit desto pirrigare har han känt sig. Idag har han nämligen träffat förskoleklassen han ska gå i för första gången. Oj, så stort! Det är stort även för P och mig, och jag är så glad att Elias ville ha med oss idag (även om han sedan skickade hem oss när halva tiden hade gått).         :) 
 
Klockan 10.00 i förmiddags var det samling på skolgården vid flaggstången, och där träffade vi förskolefröknarna och de andra barnen för att sedan gå in i det blivande klassrummet. I klassrummet sjöng vi sedan om barnens namn, vi sjöng lite MoraTräsk, för att sedan kika på vad man kan göra/leka med och sedan fick barnen leka med det de ville och lära känna varandra lite. Elias började leka med blivande klasskompisen E och det var kul att se honom så lätt ta kontakt och komma överens med helt nya personer. Två av hans blivande klasskompisar bor/kommer att bo här på gatan/ett stenkast bort, vilket också är jättekul då han får fler kompisar att leka med på fritiden. Jag gick runt lite och småpratade med några av barnen och konstaterade att en handfull av dem går på fotbollsträningen på onsdagar, vilket innebär att Elias kommer att lära känna dem utanför skolan om de alla fortsätter spela. Barnen kände igen mig, lite kul. 
 
 
 
 
Nu var bara hälften av den blivande förskoleklassen och hälsade på då fröknarna vill ha det så och få möjligheten att träffa barnen, lära sig namnen och lära känna dem smått under lite mindre och lugnare former. Till hösten kommer det att vara 28barn i förskoleklassen, och personalen har bestämt sig för att inte dela upp gruppen utan låta den vara stor så att man kan jobba med mindre grupper utifrån behov/nivå/intresse allt eftersom. Jag tycker det låter bra och ser fram emot starten i höst. Det ska bli så spännande att få följa Elias in i någonting helt nytt för oss! P och jag känner oss jättenöjda och är lika förväntansfulla som Elias!          :)
 
En spännande dag idag, med andra ord! 
Bye! 
 

Kommentarer
Postat av: Susanne

Spännade isabell har också varit och hälsat på och ska dit en sista gång. Hon tycker det ska bli kul även om det redan pirrar i magen inför det nya. Vi känner oss nöjda med skolvalet och hoppas hon hittar nya kompisar i klassen. Några har hon gott på dans med så några känner hon till och det känns bra.

2015-05-13 @ 06:22:01

Kommentera inl‰gget h‰r:

Namn:
Kom ihÂg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


En gratisdesign av:

jennyjanssons.com

Bilder i headern frÂn weheartit.com


RSS 2.0
Ladda ner en gratis bloggdesign p www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!