Pizza på grillen

 
foto taget med min iPhone


 
När P fyllde år fick han en pizzasten av oss i födelsedagspresent. Stenen har vi nu använt några gånger, men det kommer nog ta ytterligare några gånger innan vi får koll och blir riktigt bra på det här med grillad pizza. Men, gott är det och pizzan blir otroligt krispig och god på grillen. Helt klart värt att prova! Tips tips! 
 
Jag som helst gärna undviker mjöl testade idag ett recept på pizzabotten som jag hittade hos 56kilos.se, och den var riktigt god samt riktigt enkel att göra.  
 
1 plåt pizza:  
100g riven Grana Padano, hårdost 
4st ägg 
0,75dl grädde 
2msk fiberhusk 
lite salt 
 
Vispa samman äggen, grädden samt fiberhusken först, och tillsätt tillslut osten och lite salt. Låt stå i 5min. Bred sedan ut smeten på en plåt och förgrädda botten i ugnen i 175grader/på grillen i ca 15min. Ta sedan ut pizzan, ha på det ni önskar, och grädda i 250grader/på grillen tills osten har smällt och pizzan ser färdig ut. Klart! 
 
Den enda nackdelen med att laga pizzabotten utan mjöl är att smeten blir så svårhanterlig, men med en slickepott och sked/kniv går det att få till en (rund) botten i alla fall. Helt klart är det värt besväret då jag efteråt slipper ha ont i magen och känna mig svullen, och detta recept kommer jag helt klart använda mig av igen.        :
 
Bye! 
 

Kommentarer

Kommentera inl‰gget h‰r:

Namn:
Kom ihÂg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


En gratisdesign av:

jennyjanssons.com

Bilder i headern frÂn weheartit.com


RSS 2.0
Ladda ner en gratis bloggdesign p www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!