Sista dagen för denna säsong

Jag tycker det är mysigt att strosa runt i Furuviksparken. Det är flera som tycker att Furuvik har lyckats behålla känslan av lugn, ro och mysig park jämför med till exempel Skansen och andra parker runt om i vårt land. Då det inte hann bli så mycket strosande och mysande igår, då det istället var full fart med fyra killar som gällde, åkte jag, Elias, Simon och Noel iväg efter lunch för att spendera en stund i parken denna sista dag för säsongen. Medan Noel sov lunch passade Elias och Simon på att åka 10kronorsbilarna, och när han väl vaknat hälsade vi på hos orangutangerna, sedan blev det glasspaus och vi avslutade med två turer på flodturen. Mys. 
 
Nu har vi tackat Furuvik för denna säsongen och ser fram emot nästa sommar och vad den har att bjuda på. 
 
 
 
 
 
 
 
 
foton tagna med min iPhone
 
 
Bye for now! 
 

Heldag i Furuviksparken

Idag efter lunch åkte jag och killarna för att först hämta upp Elias kompis G, och fortsatte sedan till Furuviksparken för att spendera några timmar där. Det är sista helgen nu de har öppet för säsongen, och då vi har lovat kompisen G att ta med honom på en tur till Furuvik, hade vi bara idag och imorgon att välja mellan då sommaren har runnit iväg och vi inte har hunnit med det tidigare. 
 
Några timmar i Furuviksparken blev dock heldag med nio timmar, och gissa om killarna och jag är helt slut. Men, roligt har vi haft! Vi har ägnat dagen åt att åka massa karuseller, tappat bort kompisen G en liten stund, svalka oss med slush, åkt massa karuseller igen, ätit korv med bröd-mellanmål, lekt i skogen på WildKids-banan, åkt flodfärd, Elias har för första gången i sitt liv åkt spöktåget (flera gånger dessutom!), hängt lite med Madde med -e och tjejerna, Simon har fiskat i ankdammen, och avslutat kvällen med att lyssna på TomasLedin (som slog publikrekord med 13000 i parken ikväll). En helt perfekt dag! 
 
Kort knäppta i farten med iPhonen: 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Nu är vi helt slut, som sagt, och ska krypa ner och ta kvällen. 
Hoppas ni har haft en fin dag! 
 
Nighty-Night! 
 

Förkylningstider igen...

Dagarna rinner iväg alldeles för snabbt, speciellt nu när vardagen med jobb, skola och förskola har satt igång. Idag, fredag, blev dock en vabb-fredag då Elias har ont i örat. Han klagade på det redan igår morse, men då övertalade vi honom att orka med en dag i skolan och på fritids (mest för att jag skulle kunna vara med och ha första dagen med min nya klass på jobbet). Igår kväll somnade han med Alvedon i kroppen, och hade fortsatt ont i örat imorse, så idag blev vi hemma. Hoppas hoppas att öronvärken går över och att det inte blir en riktig öroninflammation. Sedan har även Noels näsa börjat rinna mer och mer, medan Simon är lite hes, så jag antar att förkylningssäsongen är igång. Annars är det bra med oss!         :) 

bild via Instagram - iamisvarld 


Igår satt jag och några kollegor och pratade om just det här med vab, och de sade att de alltid tyckte att det var mysigt att vara hemma och vabba när de gjorde det. Dagar som denna måste jag hålla med om att det är skönt. Dagen har bjudit på underbar sol och värme, och att få vara ute men samtidigt inte behöva göra många knop då man faktiskt ska ta det lugnt är underbart. Vi får se hur killarna mår imorgon och vad morgondagen bjuder på. 

Nighty-Night! 


Fotbollsträning igen!

Idag var det dags för fotbollsträning för 09orna igen efter sommarlovet, och åh så roligt det är! Jag och Elias har inte varit sams mycket alls idag, och han gjorde mig jätteledsen imorse (så pass att jag inte kunde hålla tillbaka tårarna) vilket gjorde att jag egentligen inte alls ville iväg på träningen med honom och drog på det in i det sista. Men, efter en timma på planen med härliga 6åringar som tränar, springer, leker (idag lekte vi svansen och det var hur kul som helst!), virrar runt och spelar match är alla ledsna känslor borta och jag är åter boostad av lycka och energi. Då vi nu inför hösten har delat på 08orna och 09orna fick barnen idag på allvar börja lära känna och lära sig namnen på varandra då de faktiskt spelar ihop i samma lag, vilket gav mig chansen att lära mig nya namn också. Perfekt! Ser så fram emot nästa vecka och nästa träning.         :) 
 
En nöjd och glad Elias efter träningen: 
 
 
kort taget med min iPhone


 
Nu dags att ta kvällen och ladda inför morgondagen. Det här med fotbollsträning är träning för mig också, jag kan inte låta bli att hoppa in och spela/träna om det saknas en spelare någonstans så nu värker det i benen. Så skönt. Och, kul!       :) 
 
Bye!
 

En inskolningsdag till...

 
foto taget med min iPhone
 
 
Det blev en inskolningsdag till på förskolan för Simon, Noel och mig idag. Det kan ha varit det som oroade mig igår kväll, att Noel inte var riktigt redo att lämnas kvar själv på förskolan. P och jag hade räknat med att vi från och med idag, onsdag, skulle ha jobbat heldag båda två och att inskolningen skulle ha gått snabbt. (Det har vi räknat med varje gång vi har skolat in.)  Imorse kände jag dock att det inte skulle vara lönt att lämna Noel på förskolan då de ändå skulle ha ringt efter en timma och bett mig komma och hämta honom, och då P har haft möten under dagen blev det jag som stannade hemma/på förskolan istället. Så, jag missade första dagen på jobbet med allt det innebär, tyvärr. (Jag brukar inte säga/skriva "Tyvärr" men denna gång kände jag faktiskt så då jag verkligen hade velat åka in, träffa mina härliga arbetskamrater och börjat jobba.) Inskolningen idag gick dock bra och imorgon ska vi försöka oss på att lämna Simon och Noel på morgonen. Håller tummarna för att det kommer att gå bra. 
 
Bye for now! 
 
 

Inskolning och nya glasögon

Idag har jag fått vara med på en inskolningsdag på förskolan med Simon och Noel, och det var lite kul att få följa med några timmar i verksamheten. Simon fick äntligen leka med sin kompis K, som han har längtat efter hela sommaren. Så kul att se dem tillsammans. Noel, han var lite mammig och kom ofta och satte sig i min famn när vi var inne, men väl ute glömde han bort mig. Jag kunde lämna honom, när han var ute och lekte, för att gå och dricka lite kaffe i personalrummet utan att han skrek, vilket var jättebra. Dock skrek han desto mer när gruppen skullle gå in för att äta lunch, men skriker gör han även hemma när han ska gå in då han älskar att vara ute mest hela tiden. 
 
Sötnötterna på väg till förskolan: 
 
foto taget med min iPhone
 
 
 
Ikväll har jag sedan varit inne till Smarteyes och beställt glasögon. Ett komplett par glasögon med bågar och slipade glas kostar 1499:-, och jag var tvungen att fråga hur det kommer sig att de kan ha så pass bra priser på sina glasögon medan andra butiker tar nästan dubbelt så mycket betalt. Tydligen har Smarteyes inga mellanhänder utan beställer glasögonen direkt från (var det?) Honkong, vilket gör att de kan hålla priserna nere på sina produkter, och dessutom säljer de inga märkesbågar, vilket är en del av förklaringen. För mig som vill ha ett par enkla, men snygga, och inte allt för dyra glasögon, verkar Smarteyes passa bra. Bra service idag och jag tycker att jag hittade ett par snygga bågar, så det ska bli spännande att se om några veckor när jag får hämta ut dem.  
 
foto taget med min iPhone
 
 
Nu dags att ta kvällen. Idag är sista dagen på sommarlovet och imorgon väntar arbetsdag, fotbollsträning och full rulle. Tyvärr har jag en oroskänsla i magen och jag kan inte sätta fingret på vad det är som oroar mig... Återstår att se. 
 
Hoppas ni har haft en bra dag! 
Bye! 
 

Inskolning på förskolan!

Idag har även inskolningen på nygamla förskolan börjat för Simon och Noel. Klockan 9.30 var det dags att åka till Blå och P, som skolade in idag, sade att Simon lekte på som om han aldrig hade varit därifrån. Så härligt att höra. Tyvärr var inte hans kompisar K eller V där idag, så han längtar efter att de ska börja, men annars hade han roligt. Noel, han hade tagit för sig och gått iväg med fröken C utan problem och lekt på både ute och inne. Så kul att höra. 
 
Simon och Noel på väg till förskolan: 
 
foto taget av P


 
Imorgon har jag äran att få vara med och på inskolningen. Det blir första gången för mig då P alltid har tagit den biten och jag alltid har jobbat vid terminsstart. Ska bli jättespännand och kul! (Risk är dock att jag inte kommer att få vara med så mycket utan prova på att vinka hej då och sitta i personalrummet på förskolan och jobba.) 
 
Bye! 
 

Första dagen på Fritids!

Idag har Elias börjat på Fritids. Åh, så spännande och kul! (Tyckte både han och vi!) P lämnade av honom på Fritids runt nio-tiden och pratade kort med mottagande fritidspedagog, och de bestämde att Elias skulle få vara kvar fram till två på eftermiddagen. Gissa om Elias blev glad då det innebar att han även fick äta lunch där idag.  (Jag hade tänkt mig en kortare dag med bara två timmar på Fritids medan P skolade in Simon och Noel på förskolan, men då nästan alla kompisarna finns där vill såklart Elias gå där mest hela tiden.)  
 
Vår fina stora kille som börjat på Fritids: 
 
 
foto taget av P 
 
 
Första dagen på Fritids gick jättebra och Elias ser fram emot nästa dag. Och, nästa, Och, nästa. Och, nästa. Älskade store killen.       :) 
 
Bye for now! 
 

Loaded Potato Skins

Vi har länge velat laga goda Loaded Potato Skins, jag och P, men har aldrig tidigare kommit för oss. På en av våra favoritrestauranger inne i stan, Church Street, serverar de riktigt goda Loaded Potato Skins och givetvis vill vi laga någoting liknande. Idag hittade jag ett recept som jag provade, och jo dessa var riktigt goda. Och, relativt enkla att göra. Tips Tips till gott kött, eller till lax som vi serverade det till. 
 
foto taget med min iPhone
 
 
 
Recept: 
4-5 bakpotatisar, skrubbade och rena
rapsolja
1påse riven Emmentaler ost
1 påse riven Mozarella ost
2pkt bacon
creme fraiche 
SweetChili-sås
 
 
Bakpotatisen delas på hälften och innehållet gröps ur så att endast några millimeter är kvar runt skalet. De urgröpta halvorna penslas med rapsoljan runt om och läggs sedan på en plåt för att gräddas i ugnen i ca.20-30min i 225grader tills skalen är mjuka och kanterna har fått lite färg. Den rivna osten blandas i en bunke och fördelas i de urgröpta varma potatisskalen. Skär bacon i lagom stora bitar, stek på, och fördela slutligen på potatishalvorna. Grädda i ugnen i några minuter tills osten har smällt och börjar få färg.
Severa gärna med en klick Creme fraice och Sweet Chili-sås till. 
 
Receptet är inte helt LCHF, men fungerar i alla fall (tycker jag) då den till största delen faktiskt består av god ost och bacon. Det finns recept där skinsen görs på blomkål, men vill man vara strikt och äta detta ändå är det bara att njuta av innehållet och låta potatisskalet vara. Receptet hittade jag här, om ni vill kika in och bli mer inspirerade. 
 
Bye! 
 

Ny design

De sista dagarna uppe i stugan passade vi på att knäppa lite kort på vår (lilla, höll jag på att skriva) familj då jag länge länge har tänkt få till en ny design på bloggen. Nu är vi på väg och äntligen är kortet på familjen uppdaterad, vilket var på tiden då Simon på förra kortet var en liten bebis och nu är han faktiskt fyra år. Får se om vi ändrar lite till innan vi blir nöjda, men vi är som sagt på väg. 
 
 
foto taget med min iPhone


 
Jag skriver "vi" ovan då det är P som har fixar och jobbat med designen. Tack älsklingen!   
 
Bye for now! 
 

Suck.....

Det var en envis magsjuka vi har fått in i huset. Idag är det stackars Noel som är magsjuk, hans första magsjuka någonsin. Det tar en vecka, i princip, innan magsjukan bryter ut då Elias låg magsjuk förra veckan, och Simon veckan före det. (Är rädd för att det är jag som ligger sjuk nästa vecka, men det är bara att ta det då.) Efter att ha kräkts i två timmar börjar Noel ledsna på det nu och vill gå iväg, samt dricka vatten. Tyvärr måste han hålla sig på soffan så att vi har koll på honom, och han är duktig ändå då han vet att han ska kräkas i hinken och gör det också. (Undrar om det har hjälpt att han har sett sina storebröder göra samma sak?) Hursom, det är film-dag som gäller här idag. Vi har tittat på Home, och nu är det BigHero 6 som är på. 
 
Hoppas ni får vara friska och har en bra onsdag! 
Bye! 
 

En lugn tisdag

Idag har vi haft en lugn dag hemma och bara varit, vilket har varit skönt då vi kom hem runt tre-tiden inatt. Jag har några saker jag borde göra denna vecka, och en av dessa saker satte vi i rullning idag.
 
På måndag nästa vecka sätter vardagen igång och då börjar inskolningen på vår nygamla förskola för Simon och Noel, vilket ska bli jättekul. Både P och jag tycker att det känns så otroligt bra att byta tillbaka till vår gamla förskola igen, men ett byte innebär så klart även en ny inskolning och för att den ska bli så smidig som möjligt ska Noel få bekanta sig med gården på eftermiddagarna/kvällarna denna vecka har vi tänkt. Idag tog jag och killarna en promenad- och cykeltur till förskolan på eftermiddagen och hoppades att barnen där hade slutat för dagen. Och, det var till en början tomt på gården så att killarna kunde leka lite själva, sedan visade det sig att barnen på förskolan lekte på grannavdelningens gård och när de såg oss ville de komma över till den stora gården. Simon fick då, till sin glädje, leka med sin kompis K, medan Noel fick hälsa på en av sina blivande fröknar och åka rutschkana om och om och om igen. En lyckad tur, med andra ord. Nästa gång vi ska till förskolan för att leka lite får dock bli på kvällen efter stängning så att vi inte stör verksamheten. Nu tror jag inte att vi gjorde det då det idag endast var tre barn på fyra pedagoger, men jag tror att vi ändå tar vår tur lite senare. 
 
Sputniken kommer att vara populär i höst: 
 
 
bild via Instagram - iamisvarld 


 
På måndag ska även Elias börja skolas in på Fritids lite smått, och dit ska vi imorgon och hälsa på har vi bestämt med hans blivande fröken. Gissa om Elias ser fram emot det.        :) 
 
Nu, dags att ta kvällen.  
Nighty-Night! 
 

Första ridturen!

Idag har Elias, Simon och Noel ridigt på en liten häst, Romeo, för allra första gången. Tremänning J bor tillsammans med sina föräldrar på sin gård med jättemånga traktorer, fyrhjulingar, snöskotrar, en hökulle och tre hästar, så att hälsa på dem är alltid spännande. Idag fick killarna rida, och alla tre tyckte att det var kul och spännande. Även Noel, sötnöten, som skrek rakt ut när han inte fick rida mer.          :) 
 
Killarna på sin allra första tur: 
 
 
 
 
 
Nu ska vi packa det sista och sedan åka iväg hemåt. Räknar med att killarna däckar i bilen efter denna dag. 
Bye! 
 

Städ- och plock-dag

Ikväll ska vi åka hem vilket innebär att det är städdag här uppe i stugan. Vi varvar städandet med lite andra aktiviteter, och under förmiddagen blev det blåbärsplock. Noel var riktigt nöjd med att sättas ner på en sten eller en tuva och sitta där och plocka/mumsa blåbär. Elias och Simon hjälpte till att plocka lite, de också. Jag har lovat Elias och Simon att vi ska baka blåbärsmuffins när vi kommer hem, och några helger ska vi ha blåbär till yoghurten. Gott.       :)
 

foton tagna med min iPhone

 
Hoppas ni har en bra måndag! 
Bye for now!
 

Stora Nolia 2015

När vi ändå är uppe vid Högakusten, och då P har pratat om det i ett år, så bestämde vi oss imorse för att åka iväg till Umeå och gå på Nolia-mässan. Åh, så killarna har tyckt att det har varit roligt!
 
Vi har kikat på husvagnar, och Elias och Simon tyckte att vi där och då skulle köpa med oss en Hobby, som de blev förtjusta i, och dra med den hem idag. Jag blev också förtjust i den och konstaterade att det är lika bra att köpa en Hobby, även om Kabe är väldigt fina, men då vi räknar med att det blir bra många skavanker på vagnen de kommande fem åren är det lika bra att vi köper en vagn som vi faktiskt kan leva i utan att behöva vara rädda för att den ska skadas. Hursom, sedan har vi kikat på släpvagnar, vattenskotrar, fyrhjlingar och sett en häftig show med en snöskoter som hoppade högt upp i luften och gjorde trix (föraren till snöskotern gjorde trix, inte skotern själv, vilket i och för sig hade varit ännu mera häftigt). Sedan har vi gått inne i några av mässhallarna och kikat, tagit en fika, lekt i lekhörnan, och gjort några fynd. Och, ett köp som jag faktiskt känner mig lite lurad på. Vi blev tipsade om riktigt bra vinterhandskar till killarna och gick till en monter där de fanns, och köpte med oss två par till priset av totalt 380:-. Inget konstigt med det, tills jag senare passerade en annan monter där samma handskar såldes, till priset för 100.-/paret. Dessutom berättade säljaren att handskarna säljs i en annan monter mycket dyrare helt i onödan, och att de i den andra montern köper dessa handskar från hans fabrik. Att säljaren dessutom var finsk och bröt så härligt när han talade gjorde att jag tyckte om honom mycket bättre. Tyvärr kände jag att jag varken ville eller orkade gå tillbaka till montern där jag köpte handskarna och lämna tillbaka dem, så istället tog jag detta som en läxa och ska nästa gång komma ihåg att kolla upp vilka utställare som finns och vilka priser de tar. 
 
Vi avslutade dagen vid hoppborgarna där vi även hittade killarnas tremänning J, så killarna passade på att leka och springa runt med honom där. Det skiljer precis en månad mellan Elias och tremänning J, vilket är riktigt kul, och de leker faktiskt bra tillsammans. Både P och jag var helt inställda på att Nolia skulle stänga någon gång mellan kl.18-19, och hade inte kollat upp det, så vi blev lite snopna när de meddelade oss att allting stängde redan kl.17. P passade på att öva lite skytte innan vi gick till bilen, och sedan har vi ikväll bilat hit till stugan igen. 
 
 
 
 
 
Slutligen, vi stannade till och åt middag på en Kina-restaurang i Örnsköldsvik och jag rekommenderar den verkligen inte. Åh, så tråktigt att vi inte var nöjda. Jag fick skicka tillbaka min, Simons och Noels mat då den var kall, och sedan dröjde de med drycken så att vi fick påminna om den. Maten i sig smakade tyvärr heller inte så mycket, så till den restaurangen kommer vi inte att återvända. 
 
Nu, dags att krypa ner och ta kvällen. Imorgon väntar en dag med packning och det är dags att sedan bege sig hemåt igen. 
 
Nighty-Night! 
 

1a augusti redan

När sommarlovet började kändes åtta veckors sommarlov som långt. Idag är det redan 1a augusti och det är endast en vecka kvar (jag höll på att skriva två, men det är bara en vecka!) innan inskolning på förskolan och jobb sätter igång. Jag blir lika förvånad varje sommar över att sommarlovet går så fort. 
 
Idag har vi äntligen fått ta oss ur karantän och killarna passar på att leka med sina tremänningar nere på ängen då vi bara har två dagar kvar här uppe i stugan. Det var tänkt att vi skulle ha tagit oss iväg på Nolia-mässan uppe i Umeå, men då det ska vara lite grillfest nere på udden ikväll och vi bara har två dagar till med släkten här så valde vi att stanna i stugan. P har fullt upp idag då han håller på att värma badtunnan för alla som vill bada ikväll, och dessutom röker ribs som vi ska bjuda på. 
 
Hoppas ni har en bra lördag! 
Bye for now! 
 

RSS 2.0
Ladda ner en gratis bloggdesign p www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!