Långvarig influensa med hög feber

Årets influensa ska vara väldigt utdragen och att ha hög feber i många dagar är inte alls ovanligt enligt sköterskorna på vårdcentralen. Nu är vi äntligen friska här, även om hostan hänger kvar lite, men jag gör ändå ett litet kort inlägg så att jag kan komma ihåg detta framöver.  
 
Då Elias vaknade med 39graders feber förra fredagen tänkte vi inte mer på det utan räknade med ungefär fem dagars influensa och att han sedan skulle bli frisk. När han hade haft, näst intill, konstanta 39graders feber i sex dagar, dvs vaknat med 39graders feber, fått Alvedon dagtid, somnat med 39graders feber, och haft 39graders feber mitt i natten då han också fick en dos Alvedon, började vi bli oroliga. Efter ett samtal till vårdcentralen på torsdag eftermiddag bestämde de att vi skulle avvkta ytterligare en natt och komma in nästa morgon om febern kvarstod, men om Elias drastiskt skulle bli sämre skulle vi åka in till akuten. Gissa om jag fick panik då Elias på kvällen, när det var dags för att bortsta tänder, nästan började kräkas. Jag ringde 1177 och pratade med en sköterska där som tyckte att jag borde ha kontaktat vårdcentralen redan några dagar tidigare, men hon sade att jag skulle avvakta över natten (Elias hade vi det laget somnat i soffan) och ta mig till vårdcentralen direkt nästa morgon. Vi drog slutsatsen att Elias nästan kräktes då han var helt slut i kroppen och helt enkelt inte orkade med tandborstning eller annan ansträngning.
 
Hursom, på fredag morgon (en vecka efter att febern börjat) med 38,8graders feber åkte jag och Elias iväg till vårdcentralen för att kolla honom. Enligt blod- och halsprov, samt koll i öra och svalg, visade provresultaten ingenting förutom lätt rodnad i höger öra och lite svullna halsmandlar. Avvakta, sade även läkaren som först var på väg att skriva ut penicilinkur men ångrade sig. Ok, sade vi och gick hem. 
 
foto taget med min iPhone

 
Under dagen började faktiskt febern ge med sig och vi fick en piggare och piggare Elias allt eftersom kvällen närmade sig. Så jätteskönt att se. (Att jag under förmiddagens besök på vårdcentralen totalt glömt bort mitt jobb och att jag borde ha anmält att jag inte kunde komma in och jobba, är en annan femma. Jag kom på det när lektionen redan hade börjat! Hemskt att glömma, men jag hade verligen full fokus på Elias.) 
 
Nu är vi alla äntligen igenom influensan och jag hoppas hoppas hoppas att vi får vara friska nu ett tag. Det är så skönt att se killarna springa och leka ute, istället för att sitta utslagna av feber i soffan. Hostan får vi som sagt dras med ett tag till då den tydligen kan hålla i sig i några veckor efter att influensan är över, men det tar vi. Bara vi får vara friska nu. 
 
Hoppas ni har fått hålla er friska och slipper influensan! 
Bye for now! 
 

Kommentarer

Kommentera inl‰gget h‰r:

Namn:
Kom ihÂg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


En gratisdesign av:

jennyjanssons.com

Bilder i headern frÂn weheartit.com


RSS 2.0
Ladda ner en gratis bloggdesign p www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!