Tillbakablick på året 2015

Det har varit ett 2015 som har gått i ett nästan hela året. När januari började, började även jobb och förskola för mig och killarna, vilket blev en stor omställning. Medan P tog inskolningen av killarna på den nya förskolan började jag jobba, och nu i efterhand är jag tacksam för att jag fick ett lugnt schema utan mentorsskap så att vi alla hann vänja oss vid omställningen och vårt nya liv. Dock kantades våren av magsjuka i allt för många omgångar, många vab-dagar, öroninflammation och då Noel inte alls trivdes på sin förskola (och vi heller inte var nöjda med den) var det en tung vår. (Varje gång jag åkte och hämtade på förskolan på eftermiddagarna hade jag ont i magen, vilket var jättetunt och jobbigt.)  Ljusglimtar var dock tillfällen då Elias och Simon exempelvis åkte skridskor för första gången i Hemlingby, Elias fyllde 6år och hade discokalas, Elias tappade sin första tand, alla gånger vi hängde på olika lekparker med killarna, och första gången då vi gick på bio med Elias och Simon.        :) 
 
 
 
 
Våren bjöd på påskfirande hos mummu och ukki, och sedan en tur till Karlskrona där vi hälsade på killarnas faster K, kusiner J och L, samt J. Det var skönt att möta upp våren lite där hos dem, och flera gånger under vår vecka tog Elias av sig jacka och mössa då det blev så varmt när han sprang runt ute och lekte med sina kusiner. I slutet av april började Elias träna fotboll, vilket visade sig vara jättekul för både honom och mig, och efter första träningen hoppade jag med som tränare i Elias lag. Så kul! Valborg spenderade vi hemma, men på kvällen tog sig Elias och P iväg och tittade på en majkase vilket var stort för Elias då han aldrig tidigare har sett en. Och, i maj deltog jag tillsammans med några härliga arbetskamrater i Vårruset vilket också var härligt. Måste säga att april och maj månad inte alls var dumma. Speciellt nöjda var vi när vi tog beslutet och fick möjlighet att byta förskola igen då det inte blev bättre för vare sig Noel eller oss. Det var en otroligt tung sten som lättade när beslutet väl var taget.        :) 
 
 
 
 
 
Under våren brukar Simon flera gånger fråga när sommaren börjar, och P och jag svarar alltid att sommaren börjar när han har fyllt år. Den sista maj firade vi äntligen Simon som fyllde 4år och han var jättenöjd med sitt poliskalas som vi ordnade. Midsommar firade vi i Furuviksparken och trots ett ganska regnigt sommarlov blev det en del badhäng på altanen, några veckor uppe i stugan (med magsjuka som hälsade på även där), samt bara-varande tillsammans med killarna. Killarna provade på att rida för första gången hos sin tremänning J och alla tre tyckte att det var fantastiskt kul och spännande. En vecka var Elias och Simon, som vanligt, iväg på husbilssemester med mummu, ukki och kusin O, och det gick jättebra som vanligt. En härlig sommar!  
 
 
 
 
 
I augusti var det dags att återgå till vardagen med jobb och förskola, och för Elias var det stort då han började för1an på skolan. Det var stort för mamma och pappa också. Dessutom trivs han jättebra på sina nya skola och i sin nya klass vilket är jättebra. Att få skola in Simon och Noel på vår gamla förskola, Blå-avdelning, kändes också helt underbart och vi har hela hösten varit så nöjda igen. För att inte tala om Noel som varit en helt annan lycklig kille varje gång vi har lämnat och hämtat honom på förskolan.        :)
 
Här någonstans ändrade jag även storlek på bilderna på bloggen, vilket det nu i tillbakablicken ser konstigt ut.
 
Förutom att jobbet drog igång i rasande fart passade vi i augusti på att njuta av de sista dagarna i Furuviksparken, jag och killarna. Fotbollsträningarna drog igång i några veckor för att sedan avslutas inför hösten. Med hösten kom även vattkopporna med prickiga killar, och det blev en hel del vabbade. P var iväg till Polen, och jag är tacksam för att mummu kunde komma upp och hjälpa oss att pussla ihop dagarna och veckorna när sjukstugan fortsatte. Simskolan började i september, och denna gången började även Simon på simskolan vilket var stort för honom. Noel, vår store lille Noel, fyllde också 2år!
 
 
 
 
I september förlorade vi plötsligt vår älskade farfar och svärfar, vilket har fått oss ur balans en del i vår familj. Detta är även den del av anledningen till att bloggandet har kommit av sig. Fortfarande, tre månader senare, är det jättesvårt att greppa det som har hänt, och det är många Tänk om- som vi har tänkt. Jag kan inte låta bli att le tacksamt när killarna pekar på månen och vinkar till farfar, och vanhaukki, då de håller fast vid hans minne fortfarande på ett fint sätt. Vi till och med glömde bort en del av Noels 2års-firande, på grund av detta. F'låt Noel!!!
 
Efter höstlovet har jag tyvärr ej hunnit blogga alls, och heller ej egentligen kunnat blogga även om jag velat då mycket som vi ej kunnat prata om har varit på G. Nu kan jag i alla fall berätta att jag sökt och blivit erbjuden en Förstelärartjänst, vilket känns jättekul även om det kommer att innebära en hel del mer jobb framöver. År 2016 kommer även att innebära ännu större förändringar för vår familj, och både P och jag hade trott och önskat att allting hade varit klart nu, men det är det tyvärr ej. Samtidigt som vi ser fram emot allting som år2016 kommer att föra med sig, vet vi att vi framöver kommer att ha mycket mycket mycket jobb framför oss. 
 
Sista veckan detta år har vi i alla fall spenderat uppe i Sälen och det roligaste har varit att se Elias och Simon i skidskola och lära sig åka slalom. Båda har varit så jätteduktiga. Noel, han har mest åkt snow-racer och haft roligt. Nyårsafton bjöd på trerättersmiddag, fina killar och sällskap. En perfekt avslutning på detta år.  
 
 
 
 
En fullspäckad 2015 och vi ser fram emot 2016 och allt det nya året för med sig. 
Gott Nytt År!  
 

Kommentarer

Kommentera inl‰gget h‰r:

Namn:
Kom ihÂg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


En gratisdesign av:

jennyjanssons.com

Bilder i headern frÂn weheartit.com


RSS 2.0
Ladda ner en gratis bloggdesign p www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!