Simon på simskola

Det är ett stort steg han har tagit idag, Simon - han har börjat simskolan och gått på sin allra första simlektion. Är så stolt och imponerad av honom! Älskade killen! Då Simon har varit lite nervös inför simskolan bestämde vi igår kväll att P och jag idag skulle turas om att vara med honom i bassängen, och det gick jättebra. Duktiga älskade killen! Han kommer att lära sig så mycket och växa som person denna höst, och det är så coolt. Tänk så kul för honom att han blir van och trygg i vattnet, och får prova på det här med simning. 
 
Tillsammans med sin pappa på allra första simlektionen: 
 
bild tagen med min iPhone


 
Nu är Simon åldersmässigt precis på gränsen att klara av simskolan, men vi bestämde oss tillslut för att han också ska få gå på simskola precis som Elias. Vi har inga som helst krav på att han denna termin ska lära sig simma alls, utan vi vill bara att han ska bli vattenvan då det nästan är ett måste när vi har badviken uppe vid stugan. När Elias gick på sin allra första simlektion var han halvåret äldre än Simon, och även mer 'mogen' än Simon, men vi upplever ändå att det är viktigt för Simon att få komma iväg och simma då han badar på ett helt annat sätt tillsammans med Elias, kompisar, tremänningar etc jämfört med vad Elias gjorde när han var i Simons ålder. Simon vill hänga på och göra samma saker som sin storebror, så han måste bli vattenvan. Elias, han hade aldrig någon att hänga på och var dessutom lugnare när han var fyra år, vilket gjorde att vi inte hade någon brådska med simskola för hans del.
 
Ikväll har P och jag dessutom insett att det faktiskt kan bli riktigt mysigt och lyxigt hela hösten med simskola. Noel var lycklig, han också, över att få bada, plaska, åka vattenrutchkana och kommer nog älska våra fredagar framöver. (Simon har simskola i nybörjargruppen mellan kl.16-16.30, och Elias simmar i fortsättningsgruppen kl.16.30-17.) Både P och jag köpte idag kort på FjärranHöjder och ska passa på att avrunda fredagarna med att bubbla, simma, leka och bara ha det skönt, vilket känns väldigt lyxigt. Att jag dessutom fick mitt simkort till halva priset genom friskvårdskuponger från kommunen var perfekt.  
 
Nu dock är det dags att krypa ner i soffan intill P och somna där. (Ja, jag vet att jag sover bäst i sängen, men jag vill inte vara en allt för tråkig sambo och låta P sitta ensam hela kvällen, så jag gör honom sällskap i soffan och så får han bestämma film/serier och jag kan somna.) Det var lättlagda killar här ikväll, och även jag är jättemegatrött efter en intensiv vecka som toppades med bad och mys. Så, soffa it is. 
 
Hoppas ni har en bra fredagskväll! 
Nighty-Night!
 

Kommentarer

Kommentera inl‰gget h‰r:

Namn:
Kom ihÂg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


En gratisdesign av:

jennyjanssons.com

Bilder i headern frÂn weheartit.com


RSS 2.0
Ladda ner en gratis bloggdesign p www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!