Tankar kring magsjukan så här i karantän.....

Fredagen är här och vi håller oss hemma idag. Som vanligt mådde Simon bra och kom igång igår eftermiddag och åt två omgångar mellanmål samt middag, så hungrig som han var efter magsjukan.
 
Denna morgon har jag och P pratat om det här med att hålla barn, och då även syskon, hemma från förskolan när de har magsjuka. Jag är en av alla de personer som tycker att barn som har haft magsjuka ska vara hemma i minst 48timmar, om det är riktlinjen i kommunen, och att då även syskonen ska vara hemma. Visst blir det ett större jobb att ta hand om det sjuka barnet när även syskonen är hemma, och visst ökar det risken att syskonen smittas, vi vet. Men, att skicka barnet till förskolan innan han/hon har slutat smitta, samt att skicka iväg ett syskon som kanske är smittat, tycker jag inte alls är snällt mot de andra barnen och familjerna. Jag tycker att magsjukan är jättejobbig att få hem, och nästan varje gång jag måste hjälpa någon av killarna när de kräks ulkar jag också och mår illa. Det är jobbigt för oss alla. Nu räknar jag med att det kommer att vara extra jobb under det närmaste året, att både P och jag är hemma när någon har magsjuka, då Noel är så pass liten och behöver ses efter medan en av oss tar hand om den magsjuke. Men, sedan måste det lätta? Eller? När alla tre förstår att de inte ska hänga runt den som är magsjuk utan låta den vara ifred? När de andra som är friska kan leka helt för sig själva? Och, blir det mindre med magsjuka i hemmet när killarna börjar i skolan då de inte är så nära andra barn på samma sätt som i förskolan och smittas, och är stora nog och inte stoppar saker i munnen lika lätt? Och, visst håller man syskon hemma då också? Eller, det kanske man inte gör? Jag hoppas att det kommer att bli lättare..... Och, vi håller oss hemma i 48timmar. 28timmar kvar. 
 
Någon gång under dagen ska vi i alla fall ta oss ut och ta oss en promenad så att vi får i oss lite frisk luft, men det är nog det enda vi hittar på idag. Elias klättrade på väggarna här hemma igår och var flera vändor ute och lekte i snön och skottade lite här och där på gården. Även denna morgon har han varit ute en sväng och skottat uppfarten. P och jag har givit honom lite direktiv och påmint honom om hur man skottar, att snön ska skottas upp på gräsmattan/kanten och ingen annanstans, då han igår var snäll och skottade ihop en plogvall åt oss vid infarten. En plogvall som vi fick skotta undan igen. Simon vill också ut, så det får bli en tur. 
 
En glad Elias igår på väg ut för lek: 
 
 
 
 
Ser ni förresten så fint Noel (och Simon) har börjat riva vår tapet i hallen!? Jag säger till Noel att sluta varje gång han står där och river, samtidigt som jag egentligen skulle vilja säga åt honom att riva ännu mer så att vi blir tvingade till att göra om vår hall. Men, vår plan är att öppna upp hallen ännu mer och riva en vägg, så i väntan på att sätta igång det projektet så får Noel vänta. Sedan så, sedan ska vi riva allihopa bäst vi vill.        ;)  
 
Hoppas ni får en bra fredag! 
Bye! 
 

Kommentarer
Postat av: Johanna

Vi gör precis som ni vid magsjuka, hela familjen är i karantän, Rickard tar vab och jag jobbar hemifrån. Finns ingen anledning att dra med smitta till jobb och dagis!

2015-01-24 @ 15:44:33

Kommentera inl‰gget h‰r:

Namn:
Kom ihÂg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


En gratisdesign av:

jennyjanssons.com

Bilder i headern frÂn weheartit.com


RSS 2.0
Ladda ner en gratis bloggdesign p www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!