Ont i magen, cykelförbud och altanhäng

Fredag. P är iväg på kortresa till Nederländerna över dagen för att besöka Teslas fabrik och kika på deras senaste modell. Jag, ja jag är hemma med killarna. Och, är trött. Hela dagen har jag varit trött, medan killarna har hållit igång som vanligt och velat prata/berätta saker för mig mest hela tiden, vilket har tagit på krafterna. Jag längtar efter att killarna somnar om en liten liten stund så att jag kan luta mig tillbaka i soffan (eller, rent av sängen) och småslumra, jag också. Ingen fart på denna mamman på fredagarna nu för tiden, med andra ord.        :)
 
Annars har Elias lekt med grannkompisen E idag. När vi efter lunchen var över till kompisen E frågade jag Elias var han hade tänkt att cykla då han absolut skulle ha med cykeln, och svaret var på kompisens gård. Allt gick bra tills jag av en slump såg Elias cykla ut från deras gård och runt hörnet till en liten parkering som ligger där. Åh, så jag fick ont i magen. Tänk om han hade tappat balansen och ramlat ut på gatan när en bil passerade, eller om en bilist med dålig syn (för sådana finns faktiskt) hade kört upp på parkeringen samtidigt som Elias precis hade svängt in. Den halva minuten, medan jag väntade på att Elias skulle höra mig där jag stod och ropade, var jobbig. Som sagt, jag fick ont i magen. (Ja, jag vet, jag är en överdrivet orolig mamma.) Hursom, när jag nu ikväll frågade honom varför han hade cyklat ut till parkeringen var svaret att han glömde bort att han skulle hålla sig på gården. Så, det blev cykelförbud och Elias har parkerat sin cykel i garaget för resten av den här veckan (tur för honom att det redan är fredag!), och sedan fick han utegångsförbud för första gången i sitt liv. Två gånger under eftermiddagen ringde det sedan på dörren och två gånger fick han säga att han inte fick leka med några kompisar resten av dagen. Jag hoppas att han förstår att han inte får glömma bort de regler vi har när han är ute och leker/cyklar/klättrar i träd etc etc. Jag räknar med att han ska sköta sig när han är hos kompisar eller ute. Men, det är en svår balansgång. När släpper man ut sina barn så att de kan cykla på gatorna utan uppsikt? När är de mogna att själva kunna ta ansvaret? Inte när man glömmer bort reglerna, anser jag.  
 
Idag har jag druckit några koppar kaffe för mycket i väntan på att orken ska infinna sig. Det har inte alls gått bra, istället har jag ont i magen. I väntan på middagen (som faktiskt bara skulle värmas i mikron tur nog) körde jag och killarna altanhäng, och det är så skönt att sitta där nu när solen ligger på och värmer. Jag hoppas på en lika fin dag imorgon (eller, finare till och med då vi gärna slipper blåsten) och på söndag så att vi kan vara ute och dona. Det är dags att hämta och ställa ut altanmöblerna, samt fixa i ordning studsmattan i helgen. Härliga vår, så bra att du är här. (Hade det varit mörkt och eländigt väder hade jag varit ännu mer trött idag.) 

bild via Instagram - iamisvarld


Nu, dags att lägga killar. 
 
Hoppas att ni har haft en bra fredag! 
Bye! 
 

Kommentarer

Kommentera inl‰gget h‰r:

Namn:
Kom ihÂg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


En gratisdesign av:

jennyjanssons.com

Bilder i headern frÂn weheartit.com


RSS 2.0
Ladda ner en gratis bloggdesign p www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!