5årskontroll på BVC

 
foto taget med min iPhone 
 
 
Då har Elias varit iväg på 5årskontrollen, som gick jättebra men som avslutsades med tårar. Utvecklingsmässigt har vi nog aldrig varit oroliga för Elias då han är så otroligt snabb på att snappa upp saker och lära sig, vilket vi blir fascinerade av nästan dagligen. Idag tog vi även längd och vikt på vår 5åring och han följer sin kurva bra, så det behöver vi heller ej oroa oss för. Vi pratade om mat, om förskolan, om sömn, om undersökningen som vi deltog i, och annat, och Elias berättade glatt om det ena och det andra. Sedan berättade vår BVC-sköterska att detta är vårt sista besök hos henne, och att skolhälsovården kommer att ta över när han väl börjar i skolan. Oj! Tänk att han har blivit så stor att det är skolhälsovården härnäst, även om det är ett tag kvar till nästa besök. Han är inte liten längre, vår Elias. 
 
Dock hade jag missat att Elias idag även skulle vaccineras, samt förbereda Elias på det, vilket var både på gott och ont. Hade jag förberett Elias på att han skulle få en spruta hade han säkert varit orolig under hela BVC-besöket och inte kunnat prata så avslappnat som han gjorde, men han hade i alla fall vetat om det. Men, att jag inte hade förberett honom bidrog givetvis till att jag fick förbereda honom jättekort, vi fick prata om sprutor, att det är bra att ta dem så att man inte blir sjuk, att han har fått många sprutor redan som liten, att man måste få sprutor om man exempelvis ska åka till Thailand, etc etc, på bara några minuter och Elias kände sig nog överrumplad. Allt gick så jättesnabbt. När Elias väl fick sprutan var det en jätteledsen kille som kämpade tappert men som ärligt började gråta. Åh, så jag tyckte så synd om honom. Älskade kille. När jag ikväll frågade honom om det hade varit bättre om han visste om att han skulle få en spruta, eller om det var bra att han inte visste och inte behövde orora sig, fick jag svaret att han helst inte hade velat få någon spruta alls. Stackarn. Men, nu är det gjort och det dröjer till nästa spruta. Nu återstår att se om han får feber av denna cocktail som han fick idag, och om han kommer iväg på kompisen Ss kalas på lördag som han har sett jättemycket fram emot. Älskade kille. 
 
Nighty-Night! 
 

Kommentarer
Postat av: Susanne

Inge kul med sprutor men nu är det gjort. Ska iväg med isabell om några veckor och jag hoppas det kommer gå bra. Var på något viss lättare när dom var mindre och inte lika medvetna om vad som hände.

Svar: Ja, det var mycket enklare när de var små, det tycker jag också. Noel ska få 6månaderssprutan på tisdag nästa vecka, och jag räknar med att han kommer att gråta men sedan är det lugnt. Elias har varit så ynklig och haft så ont efter sprutan (kan det vara just stelkrampen?), och just det att han är medveten gör det tungt.
Hoppas det går bra för Isabell om några veckor!
kram
Ami

2014-04-04 @ 11:16:45
Postat av: Helen.HUSnrNIO

Det är stort med sista besöket på bvc!
M gjorde sitt för några veckor sen och tro det eller ej men sprutan gick kanon. Det har vi den nya bvcsköterskan att tacka för. Det hade aldrig fungerat med hon som hade den tjänsten innan och som vi träffat sen han föddes.

Febern uteblev och jag frågade just om det och fick som svar att de flesta som får denna allra sista spruta burkar slippa feber som biverkning.
Hoppas det är så för er också!

Ha en fin måndagskväll!

2014-04-07 @ 17:32:54
URL: http://husnrnio.se

Kommentera inl‰gget h‰r:

Namn:
Kom ihÂg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


En gratisdesign av:

jennyjanssons.com

Bilder i headern frÂn weheartit.com


RSS 2.0
Ladda ner en gratis bloggdesign p www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!