Fix och don i regn.....

Det är redan söndagkväll, småkillarna sover, och jag och P sitter och smälter dagens intryck här i soffan med en varsin Mac i knät. Det är så vi umgås här hemma. Nejdå. Att jag är vaken så här sent en söndagskväll är dock väldigt ovanligt så att sitta tillsammans och fundera över vardag, framtid och lösningar känns bra just ikväll. 
 
Jag hade hoppats på att väderprognosen tidigare i veckan skulle varit fel, men visst började det regna i förmiddags och sedan har det hållit i hela dagen. I förmiddags tog killarna en tur in till K-Rauta (jag stannade hemma och kämpade på med tvätten), och efter lunch har P och Elias trotsat regnet och fortsatt fixa lite med altantrallen. Med stövlar och regnjacka på så går det. Till Elias lycka fick han testa på att skruva fast beslag med en riktig skurvdragare och han fixade det faktiskt. Jättestolt var han. Hur skruvarna fäster i reglarna spelar ingen roll, så länge de fäster, eftersom trallen kommer att hamna på och ingenting kommer att synas. Så, han fick testa. Vår kille kanske blir byggmästare någon gång i framtiden!?! Duktige kille.      ;) 
 
 
foton tagna med min iPhone 
 
 
 
 
I eftermiddags var vi även iväg och kikade på ett hus som är lite intressant. Jag är just nu kluven och vet inte riktigt vad jag vill och tycker. Huset har potential, det har det, men samtidigt krävs jättemycket rust som givetvis kommer att dra iväg i både kostnad och tid. Köket behöver totalrustas, väggar ska flyttas och/eller rivas, väggar, tak och fönster ska målas vitt, klickgolv behöver läggas på hela entréplan, badrummen behöver ytrustas, uppfarten behöver grävas ur och breddas, ordentlig altan/trall behöver byggas osv osv. Som huset ser ut nu trivs jag inte alls med. Helst skulle jag vilja ha allt sådant färdigt innan det är dags att flytta in, så att vi efter jobb bara kan spendera tid tillsammans i familjen istället för att ägna tid åt rust. Sedan har vi det här med pengar. Priset på huset är egentligen riktigt bra med tanke på vad man får för pengarna, men det gäller att få fram kontantinsatsen. Det som lockar mest är läget. P har alltid drömt om ett hus vid vattnet, och detta ligger precis vid Dalälven med egen brygga och stor tomt. Riktigt fint. Men som sagt, det är mycket att göra..... Vi funderar vidare här...... 
 
Mysigt var i alla fall att efter husvisningen åka in till stan och äta middag på Kina-restaurangen som vi gillar i vår familj. Elias lyckades övertala farmor att följa med och vi var alla nöjda med vår lilla utflykt och god mat. En av servitörerna kände igen oss, och jag vet inte om det var bra eller inte. Hmmm.... Maten är i alla fall jättegod där så vi kommer garanterat äta där igen ganska så snart.      ;) 
 
Nu, dags att lägga ifrån sig datorerna och mysa i några minuter innan det är dags att sova. Imorgon är det måndag och näst sista dagen tillsammans med eleverna, och på tisdag är det skolavslutning. Tänk, snart sommarlov. Bara denna vecka kvar. Typ. Kanske måndag veckan därpå också. Men, sedan så. Längtar!      :)
 
Hoppas ni har haft en skön söndag! 
Nighty-Night! 
 

Kommentarer

Kommentera inl‰gget h‰r:

Namn:
Kom ihÂg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


En gratisdesign av:

jennyjanssons.com

Bilder i headern frÂn weheartit.com


RSS 2.0
Ladda ner en gratis bloggdesign p www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!