En lite piggare, en med feber.......

Efter att ha fått vila ut och sova i nästan elva timmar har denna dag flytit på mycket bättre än gårdagen och jag känner mig piggare trots tung hosta. (Klockan är snart halv tolv och jag är fortfarande vaken.) Istället har stackars Elias åkt på det jag har, vad det nu än är, men förutom tung hosta även fått 39graders feber. Stackarn. Innan läggdags fick han ta en hutt Alvedon och jag hoppas att han får sova ordentligt hela natten så att han också får samla på sig krafter och bli frisk. Och, jag hoppas hoppas att detta inte blir något långvarigt eller jobbigt för Elias. 
 
Jag måste säga att denna månad inte alls har varit rolig, och småkillarna har varit sjuka ganska mycket. Idag, bättre sent än aldrig, lade jag in VAB-dagar hos Försäkringskassan och fy vilket jobb bara det är. Varför måste man först anmäla VAB för att sedan ansöka om VAB-penning? Varför sparas ej uppgifterna när man anmäler VAB, så att man enkelt kan bekräfta och ansöka om VAB-penning istället för att på nytt fylla i alla uppgifter? Och, varför kan inte uppgifter om sambo/make/maka sparas, så att man slipper klicka i hurvida man bor ihop med den andre föräldern i varje ansökan? Om jag söker VAB-penning för båda småkillarna i samma veva då de varit sjuka samtidigt, har jag troligtvis inte hunnit flytta isär från den andra föräldern på fem minuter? Eller, hinner man sådant? Jag vet att det egenligen inte är någon jättestor sak att klicka i uppgifterna, men samtidigt kan det aldrig skada att Försäkringskassan har bra, smidiga och enkla sidor när de ändå används ofta? Eller, har jag missat någon smidig och enkel sida de har? 
 
Hursom, tur i oturen är det imorgon planeringsdag på förskolan, så småkillarna blir hemma och ska få en efterlängtad pappa-dag. Troligtvis hämtar de hem husvagnen som vi ska hyra i en vecka, och sedan ska vi packa in oss i den i några dagar innan vi far söderut på sportlovet. Om vi får vara friska. Jag håller tummarna för att vi får vara det. Jag tycker nog att det är vår tur att få vara friska nu. Inte bara vår, utan allas tur. 
 
Nu, dags att ta kvällen. Hoppas ni mår bra.     :) 
Nighty-Night! 
 

Kommentarer
Postat av: Johanna

Kan inte annat än hålla med, vi var inte sjuka någon av oss på hela förra terminen och efter nyår känns det som om vi varit mer hemma än på dagis. Men den här veckan har alla varit på jobb och dagis! Trots att jag och Rickard hostar och snorar ikapp :) Men vi har ingen feber, och när alla andra är sjuka på jobbet så får man pallra sig dit. Mycket sjuka går det just nu.

Krya på er och hoppas att ni kommer iväg på sportlov! kram

2013-02-21 @ 07:04:22
Postat av: Johanna

Jo just det! Skulla tipsa dig om att ta hem försäkringskassa-appen om du inte redan gjort. Smidigt som sjutton att anmäla själva vabben. Du kan anmäla både dig själv eller sambon och den sparar uppgifterna så nästa gång behöver du bara välja förälder och sen vilket barn det gäller :)

2013-02-21 @ 07:27:50

Kommentera inl‰gget h‰r:

Namn:
Kom ihÂg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


En gratisdesign av:

jennyjanssons.com

Bilder i headern frÂn weheartit.com


RSS 2.0
Ladda ner en gratis bloggdesign p www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!