Tillbakablick på året 2013

Efter att ha varit mammaledig i 1 1/2år med Simon började jag jobba i januari och Simon började på förskolan. Vilken omställning. Nu när jag har kikat tillbaka i bloggen ser jag att jag periodvis har varit stressad då jag inte riktigt hunnit med det jag vill på hemmaplan under våren, men å andra sidan har det aldrig gått någon nöd på varken Elias eller Simon då det har stormtrivts på förskolan. Även Simon, ända sedan han gjorde sin första dag där. En riktigt ordentlig vinter hade vi också (jämfört med denna då vi fortfarande inte har någon snö!) och det var riktigt kul att kunna leka ute i snön. Elias åkte till och med längdskidor för första gången i sitt liv.      :) 
 
 
 
 
 
 
I februari fyllde Elias fyra år och han hade verkligen längtat efter sin födelsedag och sitt kalas. Annars turades vi under februari-månad om att vara sjuka här hemma. När sportlovet kom åkte vi på en efterlängtad tur med husvagn ner till kusinerna i södra Sverige, och sedan var det vardag som gällde. 
 
 
 
 
 
 
 
Under våren blev Elias för första gången bjuden på flera kalas, och det var stort att köpa födelsedagspresenter till kompisarna och sedan vara på kalas helt själv i några timmar. Han började också leka mer med kompisar både hemma och på bortaplan, vilket var en ny erfarenhet och cool känsla. Påsken kom och gick, vi varvade åter vardag med förkylningar, turer till mina kära föräldrar, och snön smälte undan och vi fortsatte med utelek. Den 19april kunde vi äntligen berätta för familj, vänner och omvärld att vi väntade vårt tredje lilla knyte, som visade sig vara Noel. Och, jag tycker nog att der var ett lite roligt sätt vi berättade på: Elias ritade teckningar på hela familjen (inklusive vårt lilla knyte) som alla fick. Sedan fick alla kika på teckningen och lista ut det själva. Och, observera: han ritade redan då, i april, en liten snopp på bebisen. Så rätt han hade att det skulle bli en liten kille!       :)  
 
 
 
 
 
 
Den sista maj fyllde Simon två år och sedan var sommaren igång. Denna sommar ägnade vi åt att bygga altantrall nedanför altanen, besöka Furuvik några gånger, äta glass för fulla muggar, Elias var för andra året iväg på husbilssemester med sin mummu, ukki och kusin O, och sedan var vi uppe i stugan en del där det blev mycket lek med tremänningarna samt mycket åk på fyrhjulingen. Magen växte också mycket under sommaren. En riktigt lyckad sommar med massor av sol och mys, med andra ord. Detta var även sommaren då Elias lärde sig cykla! Och, sommaren då P landade SeaStaren på sjön där mina föräldrar bor. Coolt!    
 
 
 
 
 
  
Augusti-månad började med vardag, jobb och förskola igen. Tisdagar på förskolan har för Elias del inneburit skogsutflykt och på onsdagar har han haft gympa, och åh så han har tyckt om det. Simon har varit nöjd bara han har fått komma till förskolan och leka, och han har under året fått en bästa kompis K. P skaffade en rök som vi har hunnit använda ganska flitigt (nu senast rökte vi julskinkan i den), och sedan har vardagen åter rullat på medan jag har vuxit. 
 
 
 
 
 
 
Sedan, äntligen, kom Noel till världen den 28september. Hösten har vi ägnat åt att bara vara i vår familj samt hitta rutiner, och trots att vi ibland är ute i god tid så kommer det ofta något oväntat emellan och vår tidsplan brister. Det är två stolta storebröder vi har här hemma i alla fall. Dagen efter Noel föddes började Elias simskolan och hela hösten har han älskat att åka iväg varje söndagsmorgon. Så jättekul att han tycker om att plaska, simma och bekanta sig med vatten. Simon längtar tills han ska få börja simma. Sedan har vi fortsatt leka, både ute och inne. 
 
 
 
 
 
 
 
Denna höst förlorade vi min älskade morfar, killarnas älskade vanhaukki, och det har varit tungt. Efter en december-månad med massa tomtande, som vanligt, var det detta år dags att fira jul hemma hos mina kära föräldrar och trots att Elias åkte på magsjuka på juldagen var det en bra jul, samtidigt som någon saknades. Nu ser vi fram emot ett nytt spännande år och vi får se vad den bjuder på! Välkommen år 2014! 
 
ByeBye! 
 

Kommentarer

Kommentera inl‰gget h‰r:

Namn:
Kom ihÂg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


En gratisdesign av:

jennyjanssons.com

Bilder i headern frÂn weheartit.com


RSS 2.0
Ladda ner en gratis bloggdesign p www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!