En seg söndag och tankar kring nya vänner

Här har vi haft en seg söndag idag. Trots att jag fick sova hela natten (Tack, gubben!) och dessutom fick sovmorgon till nio har jag varit trött och seg hela dagen. I omgångar har jag även haft ont i huvudet, vilket inte underlättat på något sätt. Den som har haft mest energi här är Elias och i eftermiddags fick vi säga åt honom att gå ut och springa några varv runt huset för att bli av med energi, samt för att få frisk luft, och det gjorde han gärna.     :)
 
I samma veva som Elias var ute och sprang runt huset kom han på att han ville över till grannarna för att leka med deras hundar och tjejer. Grannarnas tjejer är en ny bekantskap för oss och jag vet att Elias väldigt gärna vill börja leka med dem, precis som de vill leka med Elias, vilket har fått mig att fundera lite. Jag är överbeskyddande, försiktig och har svårt att släppa taget, jag vet och erkänner det, vilket då kan innebära både för- och nackdelar. Innan jag släpper över Elias till grannarna vill jag helst följa med de första gångerna för att se hur Elias och tjejerna leker ihop, se om de kommer överens, se att Elias sköter sig, samt se att ingen är elak mot någon. Är jag konstig som vill det? Jag tycker det är jättesvårt att "bara" släppa över Elias, även om det bara är till grannarna, om jag inte har några referensramar alls. Jag vill helt enkelt ha koll. Samtidigt är jag kluven i frågan då jag känner att tjejerna gärna får komma över hit till oss och leka med Elias utan att grannarna följer med. Konstigt, men så känner jag. 
 
Hursom, idag följde i alla fall P med ut och stod en stund och pratade med grannen medan Elias faktiskt bara lekte med hundarna och inte alls med tjejerna. Jag förstår att det kommer att ta några gånger innan de börjar leka ihop på riktigt, och vi får se om det blir turer till lekparken ihop till veckan. Lite kul är i alla fall att Elias börjar leka med barnen på gatan, vilket han även gjorde härom dagen då han cyklade mellan vårt hus och grannen tvärsemot tillsammans med deras tjej. Oj, så kul han hade då. Och oj, så jag hade hjärtat i halsgropen hela tiden medan han cyklade på gatan själv fram och tillbaka. (Även om granntjejens föräldrar var ute och hade koll, och jag stod på yttertrappen.) Det är inte alltid lätt att vara mamma Ami som vill ha koll och beskydda, samtidigt som Elias växer och vill klara sig själv.....     ;)  
 
Nu är det dock dags att ta kvällen här och släppa alla tankar. Jag hoppas på en ny lugn natt så att orken infinner sig imorgon. Småkillarnas kläder snurrar i tvättmaskinen som de ska och bloggen är bloggad, så jag säger: 
 
Nighty-Night! 
 

Kommentarer

Kommentera inl‰gget h‰r:

Namn:
Kom ihÂg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


En gratisdesign av:

jennyjanssons.com

Bilder i headern frÂn weheartit.com


RSS 2.0
Ladda ner en gratis bloggdesign p www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!