En regnig, grå och seg fredag med datakrångel

En regnig, grå och seg fredag idag. Vi har haft svårt att komma igång här och fram till halv elva gick både Elias och jag fortfarande runt i pyjamas. Jag är dock tacksam för vår lilla sovmorgon till klockan åtta imorse, och jag har heller inte orkat stressa idag, så vi har bara varit.     :) 
 
Det är mycket som har stressat mig på sistone, och igår kom jag fram till att det bästa för mig är att skriva en lista så att jag kommer ihåg allting och inte behöver ha allt i huvudet, samt sedan enkelt kan börja beta av punkterna en efter en. Kikade lite på ArgaSnickaren igår och kom på att jag kanske även ska ha ett slutdatum på min lista så allting verkligen blir gjort så att jag inte skjuter upp allt ytterligare.
 
Hursom, det som är så frustrerande är när saker och ting krånglar, saker som i vanliga fall endast tar några minuter att göra. I några dagar nu har jag försökt ansöka om föräldrapenning hos Försäkringskassan, men det har inte fungerat alls och jag har då försökt senare samt väntat en dag i hopp om att felet ska åtgärdas på deras sida. Givetvis har jag försökt lokalisera felet på min dator också, och nu vet jag inte om min e-legitimation har gått ut eller vad det är som är fel. Jag har försökt installera nytt e-leg, blivit utkastad från bankens sida om och om igen då jag tydligen inte har rätt programvara som krävs, och på min nya Mac har jag ännu inte Windows (eller?) och då kan jag inte installera e-leg där utan att installera Windows först. Suck. Nu har jag ringt och pratat med Försäkringskassan, men istället för att lägga in min ansökan i datorn direkt (som jag hade hoppats på att tjejen skulle göra) skickar de en ansökningslapp hem som jag får fylla i och skicka in igen. Jag räknar med att vissa saker ska gå smidigt, speciellt saker som jag har gjort flera gånger tidigare, och det här minskar inte stressen tyvärr. Åter, suck. 
 
Så, denna förmiddag har vi varit inne och vi får se vad eftermiddagen bjuder på. Nu har det visserligen slutat regna, och efter när småkillarna har sovit lunch kanske vi kan ta oss ut. Vore skönt med frisk luft.    :) 
 
Hoppas ni får en bra fredag! 
Bye for now! 
 

Kommentarer
Postat av: Johanna

Inte ska du väl behöva installera windows för att köra e-leg? det verkar drastiskt... så långt har väl bankerna ändå kommit för att du ska kunna köra det på macen? Jag kollade på Nordea och där ska det funka med Mac. Dock är väl Safari en ganska dålig webläsare. Har du testat med någon annan webläsare?

Svar: Jag har inte alls hittat var jag kan ladda ner e-fil på Nordeas hemsida. Var klickade du dig fram? Jag vill ha e-leg på datorn och inte på kortet och det enda jag kan se är att Windows måste installeras. Men, nu har vi beställt en ny kortläsare och får installera e-leg på kortet tills vidare. Jag får ringa Nordea och fråga dem till veckan. Tack Tack för hjälpen! :)
Ami

2012-09-14 @ 17:42:16
URL: http://busenochgrodan.blogspot.com

Kommentera inl‰gget h‰r:

Namn:
Kom ihÂg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


En gratisdesign av:

jennyjanssons.com

Bilder i headern frÂn weheartit.com


RSS 2.0
Ladda ner en gratis bloggdesign p www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!