Inte riktigt hunnit med.....

Igår förmiddag unnade jag mig faktiskt lite (för mig) vardagslyx och satte mig på altanen i solen medan Simon sov. Det var verkligen jätteskönt och jag har inte riktigt hunnit göra det tidigare. Jag struntade i tvätt, disk och annat som behövde plockas med, och bara var. Ska nog försöka göra det oftare, för visst behöver människan sol för att må bra?

Igår eftermiddag for sedan jag och småkillarna in till stan. Gubbsingen och jag möttes upp och bytte bil, och sedan fortsatte jag ensam in. Hade inbokat besök på Synsam, och jag tror inte att det hade fungerat riktigt med två småkillar. Nu har jag slarvat en hel del på sistone och somnat med linserna på, har helt enkelt inte orkat ta av mig dem på kvällarna, och ögonen har kliat, så det har resulterat i små sår på vänster öga fick jag veta. Tydligen förnyas det yttersta lagret på hornhinnan var tredje-fjärde dag (vilket jag heller inte visste), så med linsvila och ögondroppar bör såren kunna läka snabbt. Jag har dock otroligt svårt för att gå utan linser, så istället för att gå helt utan linser i tre-fyra dagar så drar jag ner på användandet från minst 15timmar till 6timmar/dag. Tror att ögonen får ganska bra chans att återhämta sig då också. Sedan köpte jag ögondroppar som optikern rekommenderade, och bara den lilla flaskan kostade 220:-. Nu kan jag inte bestämma mig om jag ska köpa linser på Synsam (köpte inte med mig några igår då jag helt enkelt inte hade pengar), eller om jag istället ska beställa från Lensway och betala en tredjedel av priset. Förstår inte varför Synsam ska vara så dyra....? 

Efter Synsam-besöket strosade jag runt i affärerna och kom på att det enda lilla lilla minustecknet med att vara mammaledig är föräldrapengen. Den räcker verkligen inte långt alls, och hade inte gubbsingen på något sätt lyckats trolla med knäna varje månad så hade jag aldrig fått mitt liv att gå ihop. Och, då handlar jag heller inte överdrivet mycket. Nu till exempel ska första servicen på bilen göras, det kostar pengar. Jag fick beställa nytt körkort samt ta nytt foto till den - det kostade pengar. Passet behöver förnyas då det snart går ut, det kostar pengar. Simon behöver ett pass, det kostar pengar. Synundersökning och nya linser, ja det kostar pengar. Jag förstår på sätt och vis de personer som är med i Lyxfällan på TV: om man är van att få in en viss summa pengar varje månad och sedan plötsligt inte har pengarna längre, ja då kan man lätt ta lån för att fortsätta kunna köpa hem det som behövs. Nu ska jag inte försätta mig i en sådan situation så att jag hamnar där, men det är inte kul att behöva fundera, prioritera, skjuta fram och klura ut hur man ska få ekonomin att gå ihop.     

Hursom, när jag väl kom hem från stan igår kväll, och efter allt grubblande, var jag så trött så jag somnade samtidigt som småkillarna, och sov sedan i 11timmar. Hade det inte varit för att jag får så ont i ryggen när jag sover för länge (alltid ska det vara något) så hade det varit jätteskönt. Mina ögon fick i alla fall vila och det var en stor skillnad att vakna idag utan att det kliade hela tiden.

Efter att ha lämnat av Elias på dagis idag for Simon och jag iväg till alltid så glada Maddi med -i för att hälsa på. För snart fyra veckor sedan fick Maddi och hennes kille en liten Charlie och åh så liten deras lille prins är. Ändå är han som sagt nästan fyra veckor gammal. Jag har verkligen glömt bort hur liten Simon, och Elias för den delen, var när han kom till världen, alla de där små söta ljuden bebisar ger ifrån sig, allting. Medan vi var där sov både Simon och Charlie förmiddag, så Maddi och jag fick i lugn och ro sitta och prata för en gångs skull. Till och med så att vi hann med en del skvaller.    :)
Det var jättekul att ses, och jättekul att få se Charlie för första gången.

Så, det är detta som har upptagit min tid och som gjort att jag inte hunnit blogga. Nu är det middag som ska fixas i ordning här hemma och sedan lek med småkillarna tills läggdags. Det är verkligen skönt nu när det är vår: vi kan vara ute och leka nästan ända fram till läggdags, vilket både Simon och Elias gillar. Dessutom är de väldigt lätta att lägga när de fått vara ute i friska luften.

Bye for now!

Kommentarer
Postat av: Maddi

Tack för en jättetrevlig förmiddag! Nästa gång blir det en Promenad innan kaffet också ;)

2012-05-08 @ 19:51:41
URL: http://Hokori-fallenangel.blogspot.com

Kommentera inl‰gget h‰r:

Namn:
Kom ihÂg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


En gratisdesign av:

jennyjanssons.com

Bilder i headern frÂn weheartit.com


RSS 2.0
Ladda ner en gratis bloggdesign p www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!