LCHF-lasagne




Idag lyckades vi äntligen göra LCHF-lasagne, och åh så gott det var!!!! Mums!!!!! Jag har varit väldigt enkelspårig i min LCHF och velat äta kött med sås till, men nu har jag tröttnat lite. Idag fick jag en jättekick av att äta vanlig husmanskost och jag rekommenderar verkligen denna lasagne. Tack Johanna, som tipsade!   :)



Recept på pastaplattor:
4 ägg
125g philadelphiaost
0,5dl fiberhusk

Äggen vispas poröst och därefter rörs philadelphiaost och fiberhusk ner till en smet. Smeten breds ut på en ugnsplåt med bakplåtspapper på, och kavlas därefter ut ytterligare till en stor pastaplatta. För att undvika att smeten fastnar när den ska kavlas ut ska man ha bakplåtspapper ovanpå smeten. Grädda i ugnen, 150grader, i ca tio minuter och skär sedan pastaplattor i önskad storlek.





Recept ostsås:
2dl creme fraiche
1dl grädde
100g gräddost
salt
peppar

Creme fraiche och grädde kokas upp och därefter rörs gräddosten ner i såsen. Smaka av med salt och peppar.





Receptet har jag lånat från 56kilo.se där Åse, en kostrådgivare, driver en hälsoblogg. Hon lägger ut recept, tips och idéer så kika gärna in där för att få inspiration. Här hemma gjorde vi om köttfärssåsen till lasagnen då jag inte tycker om krossade tomater och kände att smaken tog överhand. Just köttfärssåsen kan man göra helt enkelt efter smak, anser jag, men just pastaplattorna och ostsåsen rekommenderar jag verkligen. Jag har helt klart blivit inspirerad och ser verkligen fram emot att laga mat, men även att baka.   :)

Bye!

Kommentarer

Kommentera inl‰gget h‰r:

Namn:
Kom ihÂg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


En gratisdesign av:

jennyjanssons.com

Bilder i headern frÂn weheartit.com


RSS 2.0
Ladda ner en gratis bloggdesign p www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!