Googlat lite

Idag har jag googlat lite på det här med att sluta med napp. Kanske lite sent att göra det nu när Elias redan har slutat, men jag gjorde det ändå. Jag tror att jag googlar på det mesta när det rör småkillarna. Hursom, treårsåldern (Elias blir tre år om precis en månad, den 14februari) verkar vara en helt ok tidpunkt att sluta med napp och barnen kan tydligen växa psykologiskt av det då de känner sig stora av att ha klarat av det. Bara man tillåter barnet vara ledsen och ha en övergångsperiod så ska det gå bra, och det tror jag på.

I och med att Elias nu slutat med napp har jag funderat på Simon och hans napp. Jag tycker att napp är bra då det är en tröst, men samtidigt kan det bli en sak som det kan bli fighter om och som tar jättemycket på krafterna. Det sistnämnda kunde jag aldrig föreställa mig innan vi fick våra småkillar. Nu vet jag. Enligt Birgitta Klang, BVC-sköterska, finns det olika perioder som passar bättre än andra när barn kan sluta med napp, och Simon befinner sig faktiskt just nu i en sådan period. Vid 6-7månaders ålder försvinner tydligen det fysiologiska sugbehovet och efter det blir det mer ett psykologiskt behov av napp. Så, frågan är om vi kanske ska försöka trappa ner Simons användande av napp redan nu....??? Han glömmer nog nappen mycket snabbare än vad Elias gör. Det är bara vi, jag som är hemma under dagarna, som ska orka med det. Och, det vore så jätteskönt att slippa väckas av en ledsen Simon nattetid, när han har slutat ammat, för att han har tappat nappen. Hmmm.....

Nu vet jag inte om det här med utvecklingsfaser och teorier stämmer, och det är en människa som uttalat sig om detta. Men, utifrån min lilla erfarenhet kan jag tänka mig att det faktiskt är så.    :)

ByeBye!

Kommentarer

Kommentera inl‰gget h‰r:

Namn:
Kom ihÂg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


En gratisdesign av:

jennyjanssons.com

Bilder i headern frÂn weheartit.com


RSS 2.0
Ladda ner en gratis bloggdesign p www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!