Ner i vikt

Då är jag och småkillarna hemma igen. Elias har fått leka väldigt mycket ute på dagis idag, både på för- och eftermiddagen, och har därmed stillat sitt pulkabehov för denna dag. Perfekt, tycker jag. Dock sov han aldrig lunch och är nu, efter en massa frisk luft och utan sömn, väldigt trött och gnäller och gråter för minsta lilla. (Verkligen rätt dag för mig att fly hemmet för en stund.)

Simon och jag har varit iväg till BVC och efter det besöket snurrar tankarna runt runt i huvudet på mig. Simon har vuxit som han ska på längden, men han har gått ner lite i vikt sedan förra vägningen för en månad sedan. I och för sig behöver det inte betyda någonting alls, bara det att han har gått ner lite i vikt. BVC-skötaren sade bland annat att det helt enkelt kan bero på att han äter mindre än vad han gör av med när han studsar runt här i gåstolen, och det är därför vikten har gått ner. Å andra sidan kan det vara så att han inte får i sig tillräckligt med mat för att växa, och då han nästintill vägrar att äta mat vissa dagar så vore inte det konstigt. Någonting som jag inte har tänkt på, men som BVC-skötaren sade, är att Simon tydligen ändå får i sig så pass när han ammar under nätterna att han klarar sig utan mat dagtid. Den kopplingen har inte jag gjort alls utan mest bara beklagat mig då jag inte får sova. Men, det kan ligga någonting i det, och att amma nattetid är då inte alls bra.

Så, nu måste vi fundera här hemma på hur vi ska göra med Simon och hans mat. Det kanske är dags att sluta amma helt så att Simon börjar äta riktigt mat helt och hållet och även börjar gå upp i vikt? Eller, så är välling innan läggdags ett alternativ? Jag är inte alls förtjust i välling-tanken då jag tror att välling kan bli jättesvårt att sluta med så småningom. Morgon- och kvällsgröten kan man smått byta ut till yoghurt, äggröra, macka eller vad man nu vill ge, men en flaska välling kopplar nog barn ihop med mer än bara frukost och kvällsmål vilket gör det svårare att sluta med. Sedan är jag rädd att Elias kommer att vilja smaka och tjata om välling om Simon får en flaska varja kväll, och att han ska börja äta välling lagom när han blir tre år vill jag inte. Vi ska hursom tillbaka till BVC om två veckor för att följa upp vikten. Hur göder man en åtta-månaders på bästa sätt på två veckor???

Det är konstigt hur det är. Jag jublar så snart jag har gått ner i vikt, men om småkillarna gör det så blir jag orolig. I och för sig är jag vuxen och ska inte växa som småkillarna ska göra, men visst är det fascinerande hur saker och ting förändras genom åren. Sedan vet jag så klart att alla barn är olika och att alla inte följer medelkurvan. Ser man till allmäntillståndet så är Simon en jätteglad och pigg liten kille, så egentligen behöver vi inte oroa oss än. Men, tankarna snurrar ändå.....

Bye Bye!

Kommentarer
Postat av: susanne

Båda våra får välling när dom ska sova och för Valter del håller han sig sovande hela natten, medans isabell inte kan somna om utan något att dricka. Nu mera får hon en skvätt mjölk blandat med vatten, men ändå drykt att fixa. Under förra veckan då valter var sjuk åt han nästan inget på dagen och det märkets på natt då han vakna flera gånger för han var hungrig. Nu när han är pigg igen och äter som han ska sover han åter hela natten. Så mat på dagen påverkar helt klart natt sömnen.

2012-02-01 @ 19:07:32

Kommentera inl‰gget h‰r:

Namn:
Kom ihÂg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


En gratisdesign av:

jennyjanssons.com

Bilder i headern frÂn weheartit.com


RSS 2.0
Ladda ner en gratis bloggdesign p www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!