Cancervaccinering försenas igen






Jag kan inte låta bli att tycka att det är skrämmande när man läser artiklar som ovan i tidningarna. Hundratusentals unga tjejer tvingas vänta på att få bli vaccinerade, och under tiden riskerar de att drabbas av livmoderhalscancer. En ung tjej som nämns i artikeln har dock hunnit vaccinera sig och hon har tur, hon behöver inte oroa sig. Artikeln kan du läsa här.

Det som skrämmer mig är att vaccinet framställs som den enda lösningen, att det inte någonstans står om biverkningarna, och det faktum att det faktiskt inte finns bevis för att det finns ett direkt samband mellan vaccinet HPV och livmoderhalscancer. Det finns inget direkt samband! Bara där reagerar jag. Varför ska man då vaccinera sig????????? Om man fortsätter ta reda på lite mer om vaccinet visar det sig att vaccinet i själva verket ökar risken för ett förstadium till cancer hos vissa kvinnor med hela 40,6%. Jag förstår att det alltid finns en risk med vacciner, men är inte siffran ganska hög????

Tydligen finns det hundra olika virus som kan orsaka livmoderhalscancer. Vaccinet som ska rädda alla tjejer skyddar mot fyra av dessa virus. Av de två virus som är mest ansvariga för livmoderhalscancer läks tydligen också 90% av dem ut. Däremot kan vaccinet ge en hel del biverkningar, det kan rent av vara farligt. 9000 biverkningar har rapporterats, även förlamningar, fosterskador, spontana aborter, samt dödsfall. Siffror visar bland annat att: 

- man måste vaccinera 1.000.000 tjejer i åldrarna 9-26år för att förebygga 4 cancerfall

Det jag önskar är att alla, innan de vaccinerar sig bara sådär, faktiskt kollar upp informationen som finns kring vaccinet så att de utifrån det sedan kan ta beslutet. Jag kan tänka mig att det finns tjejer, som efter att ha tagit del av all information, ändå väljer att vaccinera sig. Då är det så. Det är deras val. Men, att i media framställa detta vaccin som den enda lösningen, och att det nu är jättesynd om alla unga tjejer som inte kan vaccineras, är skrämmande. Det finns en hel del tjejer som vaccinerar sig som inte har en aning om riskerna, och faktiskt får biverkningar som de får leva med.   

Här ska jag kanske även nämna att varken jag eller gubbsingen vaccinerade oss när svininfluensan härjade som mest för några år sedan. Vi vaccinerade heller ej Elias. Vaccinet mot svininfluensan uppkom hastigt och lustigt, och skulle skydda och rädda oss. Nu i efterhand berättar fler och fler ungdomar att de lider av narkolepsi, och tvingas äta medicin mot detta redan i ung ålder. Hur blir det för dessa ungdomar resten av livet? Om de redan nu behöver medicin kommer de att vara beroende av medicin. Eller? Nu har jag familj, vänner och bekanta som faktiskt har vaccinerat sig mot svininfluensan och jag är så jättetacksam för att de mår bra och inte har drabbats av några biverkningar. Det kanske är jag och gubbsingen som i slutändan kommer att ångra oss för att vi inte vaccinerade oss. Eller, så kommer vi att vaccinera oss när vi ser att tester och studier visar resultat som är positiva. Hursom, så har vi läst på om vaccinet, diskuterat, vridit och vänt på för- och nackdelar och utifrån det sedan tagit beslutet. Det är det man ska göra, anser jag.  

Kika gärna på nedanstående länkar. Det är där jag har hittat informationen som jag skrivit ovan. Det är det som har påverkat mig. Jag skulle aldrig i dagsläget, innan vaccinet har genomgått fler tester under flera år, vaccinera mig mot livmoderhalscancer. Inte utifrån det jag vet idag. Om tio år kanske tester och resultat visar att vaccinet faktiskt är riktigt bra, att det fungerar, ja då får jag ta ställning till det då och kanske ändra uppfattning. Riktigt skrämmande är att politiker funderar på att låta vaccinet ingå i vaccinationsprogrammet. Aldrig att jag, i dagsläget, vill att Elias och Simon ska vaccineras med detta vaccin. Som en mamma skriver: "Genom att låta Gardasil/Cervarix ingå i vaccinationsprogrammet har också våra politiker gett sitt samtycke att låta en halv generation vara testpiloter åt läkemedelsbolaget". Är unga tjejers liv så lite värda att de helt enkelt kan vara testpiloter åt läkemedelsföretag? För, då det inte finns studier och resultat att luta sig tillbaka mot nu, ja då blir dessa tjejer som vaccinerar sig testpiloter. Något att tänka på.


http://www.kostdemokrati.se/margareta/2011/10/10/vaccin-mot-hpv/ 

http://www.mammormotgardasil.nu/


Jag är ledsen för att detta blev ett sådant långt inlägg. Men, om jag har fått dig att bli lite intresserad, om jag har fått dig att fundera på hurvida du ska vaccinera dig eller ej, eller om du har bestämt dig för att diskutera detta med någon annan - ja, då är jag nöjd. Beslutet om vaccination är helt upp till dig, men ta reda på så mycket du kan kring vaccinet, det är allt jag ber om.


 



Jo, nu har jag inte använt mig av citattecken när jag har skrivit texten ovan, och jag vet att man ska göra det när man återger text. Men, för att undvika missförstånd, att jag missförstår det som står i texten, har jag verkligen hållit mig till texten som den är. Om någon klagar får jag fixa till det. Som sagt, kika på länkarna ovan.  

Bye!

Kommentarer

Kommentera inl‰gget h‰r:

Namn:
Kom ihÂg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


En gratisdesign av:

jennyjanssons.com

Bilder i headern frÂn weheartit.com


RSS 2.0
Ladda ner en gratis bloggdesign p www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!