Sagostund i klassrummet.

Är hemma igen efter en heldag på jobbet. Hade tänkt att sluta lite tidigare idag, men inte blev det av inte. Typiskt mig att bli sittande med diverse saker istället för att ta mig iväg som jag har tänkt mig. Men, så blev det idag och jag får försöka planera in en tidig dag någon annan dag istället. På dagis undrade en av fröknarna på en annan avdelning om jag fortfarande jobbar heltid och hur det går, och jag tror inte jag ens hinner reflektera över det under dagarna då det är fullt upp med olika saker hela tiden.

Sista lektionen, eller rättare sagt de tio sista minutrarna av den sista lektionen på jobbet, var dock sådana minutrar som jag kan leva länge på. Jag kunde inte låta bli att sitta och le. Mina elever har nämligen denna vecka börjat jobba med sagor och idag föll det sig så att det blev spontan högläsning av en saga, och nästintill hela klassen satt och lyssnade. Det som var så roligt var att det inte var jag som läste högt, utan en elev som varit iväg till biblioteket och lånat på sig några sagor. Det hela började nog lite på skoj då eleven skulle underhålla sin kompis som satt bredvid: eleven läste högt, med härlig inlevelse, och frågade sedan (precis som man frågar småbarn) var saker och ting fanns på bilderna i sagoboken. Kompisen hängde på, pekade och sade "Där!". Allt eftersom eleven läste sin saga började fler och fler av de andra eleverna att lyssna, och tillslut var det en jättehärlig sagostund i klassrummet. Åh, så härligt det var att se!    :)

Jag gillar verkligen elever som bjuder på sig själva och tar för sig i klassrummet. På rätt sätt givetvis. Jag hoppas att dessa elever verkligen förstår hur duktiga och modiga de är när de vågar stå för det de gör, och bjuder till. Det som känns lite tråkigt, nu när jag ska gå hem, är att jag inte kan följa min klass längre och inte heller försöka bygga upp eleverna så att alla blir så självsäkra och trygga som de kan vara. Givetvis kommer den lärare som tar över efter mig göra jobbet jättebra (och dessutom har klassen kvar min klassföreståndarkollega vilket är riktigt bra för dem), men det hade varit så kul att få följa eleverna under deras utveckling, att träffa dem igen efter sommarlovet och se hur det går. Nu får jag istället njuta av de veckor och lektioner som är kvar, och hoppas på fler stunder som denna som var idag. Det var verkligen jättekul.

Sagan som engagerade eleverna idag var:
 



Nu till vardagen här hemma.
Bye Bye!


Kommentarer
Postat av: Rebecka i 6C :)

Haha, det var faktiskt jätte kul med sagostund!

2011-03-09 @ 06:59:13

Kommentera inl‰gget h‰r:

Namn:
Kom ihÂg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


En gratisdesign av:

jennyjanssons.com

Bilder i headern frÂn weheartit.com


RSS 2.0
Ladda ner en gratis bloggdesign p www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!