En enkel liten koja på altanen.

Idag började Elias leka båt i soffan här hemma: han donade med kuddarna och dukade upp koppar och kaffekannor. Lite kul att han kom på en sådan idé, tycker jag, då han har svårt att leka själv. Men, det tog tyvärr inte många minuter innan han ville att även jag skulle sitta med i båten och fika, trots att jag försökte få honom att fortsätta leka själv. Jag, å min sida, hade inte alls lust att sitta i soffan och leka, så istället för att leka båt 'byggde' jag en enkel liten koja på altanen, lade in några kuddar, och lyckades få med mig Elias ut. Elias tyckte jättemycket om sin koja, och där satt vi och drack kaffe och myste en bra stund. När Simon sedan vaknade till hämtade vi ut honom också, och lika snabbt som han kom ut i kojan somnade han om i sin storebrors famn. Jag kunde inte motstå att ta kort på dem. De är så gulliga!!!








Så, att bygga koja, leka där och kanske till och med ta en fika finns nu med som alternativ när ingenting annat passar. Dock måste jag snart låna böcker av Jesper Juul eller Anna Wahlgren för att få tips på hur vi ska lära Elias att leka mer själv. Det tar på krafterna att hela tiden ha en tvååring efter sig som vill bli buren eller lekt med, medan man själv måste amma eller ta hand om Simon, maten eller vad det nu kan vara. Nu förstår jag att Elias är mer närhetsberoende just nu då Simon kommit in i bilden, men han har aldrig riktigt lekt själv och det måste vi försöka hjälpa honom med. Men, att leka koja var riktigt mysigt så det gör vi nog om fler gånger.   :)

Bye Bye!

Kommentarer
Postat av: Susanne

vet hur det är att ha en tvååring som inte vill leka själv, isabell vill hela tiden ha en vuxen med allt hon gör. Korta stunder kan hon hitta på något själv, blir lite drygt i längden. Hoppas det kommer att släppa lite när hon och valter kan leka mera själva.

2011-06-22 @ 08:11:35
Postat av: ami

Ja.... jag sätter lite hopp till sandlådan och uteleksakerna som snart ska vara på plats, och hoppas att de kan stimulera till lite lek här hemma. Vi får se framåt en sådär fyra år då Isabell och Elias kan leka tillsammans hos varandra utan att vara beroende av oss. ;)

2011-06-22 @ 13:35:09
URL: http://iamisvarld.blogg.se/
Postat av: Emma

AW har jag läst en del, och hon är ju benhårt med ensamlek, gärna schemalagd. David är inte lika bra som Ellen på det, kanske är så med första barnet, och för mig funkade inte schemaläggning av just lek. Det gäller att hitta något som intresserar! Däremot fungerade alltid "ta i bruk", alltså att låta David jobba och då med något riktigt och viktigt. Som att diska skåpluckor... eller kylskåpet. Sortera skor och dammsuga. Sopa framsidan eller skotta snö. Stolt och nöjd och självständig! Så det är mitt tips, hitta ett ansvarsområde till elias som han kan få pula med.

2011-06-24 @ 20:18:09

Kommentera inl‰gget h‰r:

Namn:
Kom ihÂg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


En gratisdesign av:

jennyjanssons.com

Bilder i headern frÂn weheartit.com


RSS 2.0
Ladda ner en gratis bloggdesign p www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!