Elias varit iväg till tandläkaren.

Idag har Elias varit iväg till tandläkaren för andra gången i sitt liv. Vid ett-årsåldern var vi iväg på information, och idag var det i stort sett samma sak som gällde. Hemma har vi i några dagar pratat om tandläkaren och vad vi skulle göra där, samt övat på att gapa, men när vi väl kom in i undersökningsrummet blev Elias blyg och ville inte alls vara med. Så, efter lite övertalning, mutor och list borstade vi tänderna samta gapade stort (både Elias och jag) så att tandsköterskan kunde räkna och kika på tänderna. Elias tänder. Resultat: alla mjölktänder finns på plats och ser bra ut. Nästa tand kan vi förvänta oss i sex-årsåldern. Att Elias ibland gnisslar tänder när han sover är heller inte farligt eller ovanligt. Tydligen gör många barn det när de får tänder, när det känns lite konstigt i munnen, eller när de i sömnen tror att de har napp och tuggar på den. Men, vi ska hålla koll på gnisslandet så att det går över, annars får vi följa upp det helt enkelt.

Hos tandläkaren fanns även en av Elias dagiskompisar, en jättesöt tjej, som han lekte med medan vi väntade på att det skulle bli vår tur. När vi sedan var på väg hem träffade vi på en av Elias dagiskompisars mamma med minstingen som nu blivit stor. Måste se till att hinna träffas snart, eller vad säger du Susanne?   ;)




Bye!

Kommentarer
Postat av: Susanne

ja vi får försöka träffas snart. Men vi bygger här hemma men snart är vi klara och kan ta emot besök. Andreas är hemma hela nästa vecka med sedan börjar han jobba igen.

2011-08-26 @ 19:51:59

Kommentera inl‰gget h‰r:

Namn:
Kom ihÂg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


En gratisdesign av:

jennyjanssons.com

Bilder i headern frÂn weheartit.com


RSS 2.0
Ladda ner en gratis bloggdesign p www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!