Tyst här i huset.

Nu är det åter kväll och det är tyst här i huset. Har just skrivit ett litet brev/mail till gubbsingen och berättat om dagen, och ska nu alldeles snart gå och lägga mig.

Måste först få berätta att vår lille kille beklagade sig imorse när vi skulle ta på oss ytterkläderna och åka till dagis. Han klappade sig på rumpan och sa "Däääär!!!" och sedan pekade han på sin näsa och sa "Dääääär!!!", och så klappade han sig åter på rumpan "Däääär!!!" och sedan näsan "Däääär!!!". Han tyckte med andra ord inte alls om att jag tagit tempen på honom, och gett honom nässpray så att han inte skulle vara så täppt i näsan på dagis. Lille söte kille!!! Kunde inte låta bli att skratta lite då...  

Kände mig sedan, när jag lämnat Elias på dagis imorse, som världens sämsta mamma och var verkligen på uruselt humör när jag kom till jobbet. Eftersom Elias varit feberfri och pigg en dag så gjorde jag bedömningen att det skulle vara ok att återvända till dagis idag. Elias har i och för sig varit lite hostig, och snorat när han har nyst, men ändå mått bra. (Många barn hostar smått och snorar på dagis.) Dessutom var jag även stressad över jobbet och ville få till en ordentlig vikarieplanering så att jag inte behöver tänka på jobbet nästa gång jag ska VABa. Men, på dagis fick jag höra att det är bra att barnen får en extra dag hemma så att de verkligen får återhämta krafterna när de varit sjuka, eftersom tempot på dagis är högt och barnen ska hänga med. Detta håller jag givetvis med om. Absolut. Men, jag gjorde bedömningen att Elias skulle orka, och då vill jag inte bli ifrågasatt. Om det skulle varit så att han inte alls orkat med dagen, att jag hade haft fel, då skulle de givetvis ringa mig och så hade jag kommit bums. Eller, så snabbt som det går att åka från jobbet till dagis. Detta sade jag till dem.

På jobbet idag stressade jag med vikarieinstruktioner, och fick till någonting som kan fungera om jag skulle vara borta. Eller rättare sagt, när jag kommer att vara borta. Är inte riktigt färdig än, men räknar med att få till det imorgon och sedan kan i stort sett vem som helst hoppa in och vikariera för mig. Känns jätteskönt att ha det så, då slipper jag sitta uppe kvällen innan, eller på morgonen när jag upptäcker att jag måste vara hemma, och tokplanera och stressa.

I alla fall, när jag på eftermiddagen hämtade lille killen lekte han inne för fullt med sina dagiskompisar. När jag frågade om vi skulle åka hem fick jag svaret "Nejnej!!!". Och, han hade orkat med hela dagen utan bekymmer, precis som jag trodde. Varför uttrycker sig vissa dagisfröknar så klumpigt och får föräldrar att känna sig dumma? Jag var verkligen jätteledsen imorse, och stressad hela dagen.

Måste också tacka snälla Madde som stod ut med mitt prat i eftermiddags, och även bjöd på kaffe, trots att hon hade annat som hon sedan skulle iväg på. Det är skönt att ha vänner runt omkring sig som man kan prata ut hos. Och, det är inte det lättaste att bolla familjeliv och jobb bara så där!

Nu sova!
Nighty-night! Sleep tight!

Kommentarer

Kommentera inl‰gget h‰r:

Namn:
Kom ihÂg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


En gratisdesign av:

jennyjanssons.com

Bilder i headern frÂn weheartit.com


RSS 2.0
Ladda ner en gratis bloggdesign p www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!