Sovmorgon.

Idag tog vi oss sovmorgon hela bunten. Jag lite ofrivilligt, men inte så att det blev någon panik. Var faktiskt lite skönt att få sova ut och vakna halv åtta till Elias som började böka, buffa, skratta och småbusa. Det märks så tydligt när han är utvilad, lille killen.   :)

På jobbet har det åter gått i ett. Både igår och idag var bra dagar då det var kul att jobba. Jag älskar att undervisa, när jag verkligen får göra det. Ofta handlar det om att vara en polis och styra upp lektioner och elever som inte riktigt orkar med det de ska göra, och det är mindre kul. Men, ibland så blir det riktigt bra lektioner och man märker att eleverna faktiskt lär sig något.  

Nu har vi jobbat med klassiker på svenskan och det som är jättekul är när eleverna inser att Disneyfilmerna som de sett, exempelvis Ringaren i Notre dame och Skattkammarön, faktiskt bygger på skönlitterära böcker som funnits med ett antal hundra år. Att idén till filmen Cast Away är hämtad från boken Robinson Crusoe, och att tävlingsprogrammet på kanal4 heter Robinson av en anledning. Riktigt kul att höra "aha!" i ett klassrum.   :)

Så, dagarna på jobbet skiljer sig åt. Det är bara att konstatera. Jag hoppas att de sista veckorna innan jul nu blir mer bra än dåliga. Vore så skönt att gå på jullov glad, än stressad över något. Nu återstår en arbetsdag denna vecka och det är dags att ladda batterierna så att jag orkar med den imorgon.

Nighty-night!

Kommentarer

Kommentera inl‰gget h‰r:

Namn:
Kom ihÂg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


En gratisdesign av:

jennyjanssons.com

Bilder i headern frÂn weheartit.com


RSS 2.0
Ladda ner en gratis bloggdesign p www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!