Vad ska man göra?

Nu har jag hämtat Elias på dagis och kommit hem. I bilen på väg hem från jobbet började jag fundera på vad vi ska hitta på ikväll fram tills det är dags för Elias att sova. Vad ska man göra timmarna man har tillsammans?

När jag var mammaledig hade jag och Elias hela dagarna på oss att bara vara, mysa och ha det gott. En dag, eller två, åkte vi in till Gävle och gick i affärer, handlade mat och annat diverse som man under veckan behöver. En eller två gånger varje vecka träffade vi Elin och Madde med barn, fikade och lekte. Sedan tog vi promenader här i byn för handla smått, var till Öppna Förskolan, åkte hem till Elias mormor och morfar och massa annat. Nu, när Elias börjat på dagis kan man inte riktigt göra allt detta, inte på samma sätt, och jag börjar fundera på hur vi ska lägga upp våra kvällar egentligen.

Hur ska man tänka? Ska vi försöka vara hemma, ute eller inne beroende på väder, så att Elias så smått kan varva ner efter en heldag på dagis? Ska vi hitta på något rolig, som att åka till lekparken eller hälsa på folk, för att hålla honom igång? Ska vi dra iväg till stan för att handla mat eller andra nyttosaker som behöver fixas? Jag förstår att det givetvis blir en mix av olika saker, beroende på humör, ork etc. Men, ändå. Det är inte alltid jag själv, eller gubbsingen, har ork till full sysselsättning utan egentligen vill ligga på golvet (en helt klart underskattad plats!) eller soffan (givetvis en mycket skönare plats) och bara vara medan Elias leker bredvid. Är det ok att få göra det? Att inte leka med Elias hela kvällen???

Just nu ser vi fram emot den dagen då Elias börjar leka själv. Den dagen han gör det kommer vi givetvis sakna det som är nu, att han hela tiden vill leka med oss. Vet inte om man någonsin blir nöjd? Nu ska vi i alla fall gå upp på Elias rum och leka med lego en stund, tillsammans. Tror att jag intar liggläge på golvet, bredvid Elias, så att han blir nöjd och känner att han har någon att leka med. En timma kvar till kvällsmål och sedan läggdags.

Bye!

Kommentarer

Kommentera inl‰gget h‰r:

Namn:
Kom ihÂg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


En gratisdesign av:

jennyjanssons.com

Bilder i headern frÂn weheartit.com


RSS 2.0
Ladda ner en gratis bloggdesign p www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!