Katrin Zytomierska och LCHF-debatten.

Ska först börja med att erkänna att jag hamnat i blogg-träsket. Det var det min gubbsing sa idag. Jag tycker att det är kul att blogga, och jag följer en hel del bloggar, mer än jag egentligen borde kanske. Men, jag kan inte låta bli! (Liza, var har du tagit vägen???)

Hursom, ska sedan säga att jag faktiskt ändrat uppfattning om en av alla dessa bloggerskor, Katrin Zytomierska. Tidigare har jag inte tyckt om henne vidare värst: har inte tyckt om hennes kommentarer som hon titt som tätt fäller, och inte heller tyckt om hennes attityd. Nu när jag fastnat i hennes blogg tycker jag ändå att hon verkar ganska vettig, och framför allt gillar jag att hon är så ärlig. Vissa säger att hon ändrat sig och blivit något snällare nu sedan hon fick sin lille Ringo, och det är kanske det jag gillar. 

Katrin Zytomierska har, hur som, börjat äta enligt LCHF nu efter att Ringo kommit, och är tydligen jättenöjd med det. Det går bra för henne. På hennes blogg pågår en väldig debatt just nu om just kosten, och om man verkligen kan amma när man äter LCHF. Då jag befinner mig mitt i denna debatt.... Nej, ska rätta mig själv. Då jag befinner mig så långt på LCHF-sidan som möjligt, är det svårt att låta bli att bli irriterad på alla dessa personer som uttalar sig om hur farligt det är med LCHF. Speciellt när de verkligen inte har någonting att gå på. Tänk vad folk är förda bakom ljuset av tex Livsmedelsverket. Livsmedelsverket som man litar på, som ska göra bra rekommendationer som folk sedan kan följa. Livsmedelsverket som ej ska få folk att äta på ett visst sätt och sedan tjäna pengar på det i längden. Nu suckar säkert en del och tycker att jag i min tur är dum som gått på allt detta. Men, det finns böcker att läsa om vad som händer bakom kulisserna, och en av dessa böcker är Ideologin och pengarna bakom kostråden. Så bra det vore om folk, och nu tänker jag främst på personerna som kommit med mindre kloka kommentarer på Zytomierskas blogg, läser på och sätter sig in i saker och ting innan de öppnar munnen. Innan de fingrar på tangentbordet. Och nej, det är inte farligt med LCHF-kost under amning.


Jag äter LCHF-kost. Inte så strikt som vissa gör, däribland min gubbsing. Jag beundrar honom, att han klarar av att hålla en så strikt kost som han gör. Nu vet jag att det till en viss del handlar nyfikenhet och om att experimentera och se vad kosten verkligen gör med kroppen och välmåendet, och att det så småningom kommer att stå goda såser på bordet som inte bara jag äter av.

Men, åter till saken. Jag kan i alla fall konstatera att jag, sedan jag åter började med LCHF efter en sommar fylld med choklad, smågodis, lite chips, öl och andra kolhydratfyllda godsaker, mår så mycket bättre igen. Jag har en gammal skada i höger ljumske som brukar dyka upp med jämna mellanrum och se till att jag har svårt att gå och röra mig ordenligt. Smärtan kan hålla i sig flera veckor och jag får halta omkring var jag nu rör mig. Nu kan jag inte komma ihåg när jag hade ont senast! Eller, jo... det var när jag befann mig som djupast i kolhydratträsket. Vissa läkare, som rekommenderar LCHF-kost, menar att kolhydrater ger inflammationer föda. Detta borde innebära att min ljumske borde må mycket bättre den också nu när jag äter som jag gör. Och bara för att jag nu har skrivit detta kommer min ljumske säkert protestera och hoppa ur led så där lagomt imorgon. Men, jag tror det ligger någonting i det ändå. Sedan ska vi inte glömma att hela jag mår bättre igen: känner mig smalare, har inga blodsockersvängningar som jag annars har (till min gubbsings stora lycka), och har ingen smärta. 

Så, vad vill jag komma fram till egentligen? Jo, att Katrin Zytomierska gör ett riktigt bra jobb med sin kost. Att hon verkligen kan inspirera sina läsare. Och att hon framför allt kan ge svar på tal. Tänk om så många som möjligt kunde prova på LCHF i, låt oss säga, tre veckor. Tänk om folk kunde läsa på om ämnet och inte bara dissa kosten på grund av någonting dom har hört. Så coolt det vore att höra folks reaktioner då. Jag lyssnar mycket hellre till dem som provat, fått erfarenheter och efter det sagt att kosten inte är någonting för dem.

Jag antar att debatten kring LCHF kommer att fortsätta lite här och där. I media. På Zytomierskas blogg. Här. Jag å andra sida ska nu äta sen middag, och det blir köttfärssås med viltsmak a lá LCHF. Tack, gubben!
 
Bye bye you all!


Kommentarer

Kommentera inl‰gget h‰r:

Namn:
Kom ihÂg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


En gratisdesign av:

jennyjanssons.com

Bilder i headern frÂn weheartit.com


RSS 2.0
Ladda ner en gratis bloggdesign p www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!